• Idén ősszel érkezik a Kainga: Seeds of Civilization
  • Ez lényegében egy roguelike városépítő játék lesz
  • Amit egyetlen ember készített

A roguelike zsáner elemeit sok játék felhasználta már a közelmúltban, azonban a városépítésre fókuszáló címek nem igazán álltak bele ebbe a trendbe, legalábbis egészen eddig. Most ugyanis kiderült, hogy 2021 őszén érkezik korai hozzáférésben a Kainga: Seeds of Civilization, ami pont roguelike megoldásokkal dobja majd fel a városunk menedzselésének amúgy is stresszes feladatát.

ssc1bf67057da891dbb349221c114de34486823ad81920x1080.jpg

Ebben a játékban ugyanis mindig egy véletlenszerűen generált világban kell majd boldogulnunk, így minden nekifutás más és más lesz, ha pedig véletlenül elbukunk a természeti katasztrófák vagy a rivális törzsek miatt, akkor bizony mindent kezdhetünk a legelejéről. A Kainga: Seeds of Civilization további érdekessége, hogy mindössze egyetlen ember, Erik Rempen, fejlesztette, ami mindenképp egy szép teljesítmény, főleg úgy, hogy maga a játék is elég érdekesnek ígérkezik.

Amennyiben pedig szívesen támogatnátok a projektet, érdemes lehet ránéznetek a május 18-án induló Kickstarter kampányra, melyben a fejlesztő a projekt befejezéséhez gyűjt pénzt.