A S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat egyik legnépszerűbb modja a Misery, mely grafikai és játékmenetbeli változtatásokkal éri el, hogy nehezebb, összetettebb és tartalmasabb legyen, még az e szinteken amúgy sem szégyent valló alapjátéknál is. Az első verzió már rég elérhető a hivatalos weboldalon, de a mod mögött álló csapat már javában dolgozik a Misery 2.0-n, mely 2013 első negyedévében készül megjelenni. Pontos dátum természetesen nincs, a modokat nulla pénzből szokás fejleszteni, így még egy AAA-játéknál is nehezebb megmondani, mikorra készülnek el.

Főleg, ha ilyen ambiciózusak: a Misery 2.0 még tovább csiszolja a lenyűgöző grafikát, a mesterséges intelligencia fejlesztéseinek hála az MI okosabbnak és veszélyesebbnek ígérkezik, mint valaha, a gazdasági rendszer elmélyítése miatt nem érezzük úgy, hogy a semmire gyűjtjük a pénzt, és még napestig sorolhatnánk az újdonságokat, de nem tesszük -- arra itt a ModDB adatlapja. Inkább csak hangsúlyozzuk, hogy a Misery egy ultra hardcore modifikáció, a vasárnapi gamerek inkább óvakodjanak tőle.

Alant viszont megtekinthető az első játékmenet-videó a Misery 2.0-ból. Meggyőző anyag, nagyon várjuk, hogy magunk is próbára tehessük a modifikációt, melynél talán csak a Lost Alphát látnánk szívesebben.