Nem is olyan régen jelentkeztünk utoljára a Szukits kiadványaival, de ahogy már megszokhattátok, ha összegyűlik néhány kötet, már összegezzük is azokat. Így alakult most is, bár az örömbe némi üröm is jutott, elvégre a régóta várt Assassin’s Creed végül nem jelenhetett meg, sőt jelenleg úgy tűnik, nem is várható a videojátékos témája miatt számunkra különösen fontos kiadvány. Persze nem kell szomorkodni, van helyette Star Wars, mint mindig, sőt most még a tévéből és videojátékokból ismert Stranger Things is előkerült, ráadásul egy olyan sztorival, amit a Netflixen nem, vagy legalábbis ebben a formában nem ismerhettünk meg. Korábbi cikkeinket itt találjátok, azonban most nézzük meg azt, miket köszönhettünk a kiadónak az elmúlt hónapban! 

mg7750.JPG

Másság és rombolás

Aphra doki visszatért közénk, ám élete egyre kevésbé nevezhető rózsásnak, hiszen utolsó kalandjai óta korábbi társai, a kínzásban és gyilkolásban profi droidok rabjává vált, aki a kasztnik kénye és kedve szerint cselekszik. Emellett még egy szedett-vedett csapatot is kap, ami persze úgy hiányzik neki, mint púp a hátára. Miközben Aphra a küldetését végzi, előtérbe kerül a doki miatt lefokozott és állandó inzultálásnak kitett Magna Tolvan, a birodalmi tiszt, akit azonban ellenségével összeakadva egészen új érzések kerítenek hatalmába. Nem mondom, hogy a leszbikus szálra hatalmas szükség volt a történetben, de összességében így is működik és élvezetes a cselekmény, ráadásul rengeteg szerethető komikum került a sztoriba, ami miatt különösen jó olvasni a kötet. A Múló remény című kötet már ismét a lázadók és a Birodalom harcára fókuszál, melynél a korábbi sikert Leiáék nem sokáig élvezhetik, mert mint kiderül, egy áruló szövetségesüknek köszönhetően a teljes csoport kelepcébe kerül, miközben lényegében célpontjává válnak a birodalmi hadigépezetnek. Darth Vader személyesen vezényli az akciót, amelynél vesztegzár alá kerülnek a lázadók, még szerencse, hogy Han Solo is a közelben jár, így talán megmentheti a napot.

mg7754.JPG

Mindkét Star Wars-sztori (részben) Kieron Gillen nevéhez kapcsolható, egyébként teljesen rendben vannak, míg rajzok terén nálam mind a kettő kötet nagyon betalált. A Múló remény űrcsatái, űrhajós párharcai nagyon jól mutatnak, plusz most valahogy Aphra is emberibb az Újratöltve című kötetben, így összességében egyik kiadvánnyal sincs bajom. A Múló remény ráadásul kifejezetten vaskos, nem sajnálták belőle a tartalmat, összesen 8 füzet kapott helyet benne. Emiatt egy kicsit drágább is a megszokottnál, elvégre Aphrát 4590 forintért, míg a Birodalommal szembeni harcot 4990 forintért szólíthatjuk magunkhoz. De megéri. 

mg7758.JPG

Upside Down

Az utóbbi évek egyik legnagyobb popkulturális és tévés sikere egyaránt a Stranger Things, amely a ’80-as évek imádatát is sokkal komolyabb szintre emelte, illetve bizonyította, hogy lehet ezt a műfajt igazán igényesen is űzni. Az eleddig három évadot, két játékfeldolgozást, mindenféle egyéb verziót és merchandise-t megért széria végre képregényben is elért hozzánk, A túloldalon című kötet pedig ráadásul egy mellékszálat mutat be, amit az első szezon során egy egészen más nézőpontból láthattunk. Azon a D&D-s estén ugyanis, mikor Will eltűnt, mi a saját dimenziónkban élők kalandjait ismerhettük meg, a kötet azonban közel 100 oldalon a kisfiúra összpontosít, aki a másik létsíkon ragadt, ahol a Demogorgonnal kellett megküzdenie. Láthatjuk még bujkálását, illetve azt, ahogyan a családjával próbálja felvenni a kapcsolatot, így aki szereti a sorozatot, az most örülhet, mert további fontos momentumokat ismerhet meg és élhet át kedvenceivel.

mg7761.JPG

Bár a kötet nem túl vaskos, a megszokottól eltérő a mérete és a kialakítása, kicsit igényesebb társainál is, miközben az ára is visszafogottabb a 3990 forintos címkével. Stefano Martino rajzai nagyon szépek, a fantasy jellegű álmodozások kifejezetten stílusosak, de a Aleksi Briclot illusztrációi is gyönyörűek. Ajánlott kiadvány tehát ez is, illetve némileg enyhíti az Assassin’s Creed kiesése okozta fájdalmat is.

Tovább is van, mondjam még?

Nem nagy meglepetés, de a Szukits idén további kötetekkel fogja gyarapítani a képregényrajongók gyűjteményét, így már szeptemberben érkeznek a további Star Wars-képregények, októberben a Witcherrel futhatunk össze újra, míg novemberre várható a 300 és a Xerxész, ami szintén megéri a beruházást. Szóval kínálat továbbra is van, a minőség önmagáért beszél, panaszkodni nincs okunk, így aki szereti a képregényeket és ezeket a témákat, az bátran essen neki ezeknek a történeteknek, főleg, hogy a Szukits oldalán időnként nagyon jó kis akciók vannak. Én szóltam.

A szeretetcsomagot köszönjük a kiadónak!