A CVG portálnak adott interjújában a Remedy franchise felelőse, Oskari Hakkinen elárulta, hogy már meg is írták a második évad történetét, ám nem meglepő módon a részletekről még nem beszélhet, sem arról, milyen formában (DLC-k vagy egy új játék) fogják elénk tárni az író legújabb kalandját.

„Az első szezonnak egy kielégítő befejezést írtunk, de azért elvarratlanul hagytunk egyes szálakat a második évad számára, amely már tudjuk, milyen irányba fog menni.”

A Remedy egyébkén nagyon aggódik az Alan Wake miatt, hiszen mindent feltettek a játék sikerére, ám az eddig beérkezett értékelések alapján nincs ok az aggodalomra. A kritikusok ugyanis imádják a játékot (főleg az atmoszférát), így már „csak” a boltokban kell jól teljesíteni és jöhet az a második évad.

U.i.: Az Alan Wake első DLC-jében az új epizód mellett egy kiadós arcplasztikát is kap a főszereplő, a fejlesztők ugyanis nincsenek megelégedve a karakterük mimikájával, ezért finomítanak az ezért felelős FaceFX program beállításain, hogy hihetőbbek legyen az író reakciói.