A Readyverse Studios megszületéséről januárban hallhattunk, amit a regény írója, Ernest Cline, és a filmadaptáció producere, Dan Farah alapítottak. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy "a Readyverse Studios komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy elérhető közelségbe hozza a Cline által jegyzett Ready Player One című regényében, valamint annak filmadaptációjában felvázolt nyílt metaverzumot, amely több világot és IP-t is magában foglal."

Most már az is kiderült, hogy a játék címe OPEN, és egy külsőnézetes battle royale-ról van szó, ami egy ismert karakterekből és különböző franchise-okból álló multiverzumban játszódik. A játékosoknak többkörös együttműködő és versengő módokban kell helytállniuk, de a végén csak egy győzhet. A középpontba "a taktikai pozícionálás, a ravasz mozgás, a stratégikus lövöldözés és a vezetési képességek" kerülnek majd.

Íme a rövid, de annál hangulatosabb kedvcsináló:

"Hihetetlenül büszkén jelenthetjük be, hogy az OPEN a The Readyverse zászlóshajója. A Walker Labs munkatársaival szövetkezve egy szupercsapatot hozunk létre az Epic Games, a DICE, a Microsoft, a PlayStation, a Mojang, a Remedy, a Ubisoft, a Lucasfilm, az Electronic Arts és más stúdiók tapasztalt fejlesztőiből, hogy egy, a műfaji határokat feszegető, AAA, MMO nyílt metaverzum élményt alkossunk olyan módon, mint eddig soha".

Mindez elméletben remekül hangzik, kíváncsian várjuk milyen lesz a megvalósítás. Az OPEN PC-re és a jelenlegi konzolgenerációra érkezik, hogy mikor, arról még hozzávetőleges információ sincs.