A 2008-ban megjelent Army of Two-ban rögtön két keménykötésű zsoldos a főszeplő, akik egy privát katonai alakulatban vállvetve harcolnak, de nem a haza védelmében, hanem magánszemélyek megbízásából. A küldetéseink különböző háború tépázta helyszíneken játszódnak, amik direkt úgy vannak felépítve, hogy kihasználják a fajsúlyos kooperatív módot, ami a legtöbb esetben a továbbjutás kulcsa. Ez a fajta játékmenet sokak tetszését elnyerte, így az EA nyilván rábólintott a folytatás készültére, ám hivatalos bejelentés még nem kaptunk, viszont az első rész honlapján az alábbi kép fogad.

Készül az Army of Two folytatása?

A kis kép sajnos nem valami beszédes, de az oldal forráskódjában kutakodva az alábbi sorokat találjuk:

Név: Army of Two: TFD
Stúdió neve: EAM (valószínűleg EA Montreal)
Leírás: Army of Two, a meghatározó kooperatív TPS visszatért.
Kulcsszavak: Army of Two, kooperatív TPS akció játék

A joystiq stábja ismeretlen forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az Army of Two: The 40th Day névre keresztelt folytatásban visszatér Salem és Rios, akinek meg kell akadályozniuk, hogy a sanghaji katonai szervezetek átvegyék a hatalmat. A történet ezúttal nagyobb hangsúlyt kap, hiszen morális kérdésekre is választ kell adnunk, sőt több befejezése is lesz a sztorinak.

A küldetéseink nagy része a kínai nagyvárosban fog zajlani (ellátogatunk az ottani állatkertbe is), ahol részben rombolható környezettel, több ésszel megáldott katonákkal, valamint pajzsnak használható civilekkel találkozunk.

A multiplayer módot az előző részhez hasonlóan ismét egy külsős csapat készíti el, de csak remélhetjük, hogy ezúttal nem lesz régiózáras a többszemélyes móka. Ami pedig a kooperatív módot illeti, úgy hírlik, kettőnél több főt támogat majd.

Mint mondtam, hivatalos bejelenés még nincs, de a napvilágra került nyomok azt bizonyítják, hogy igen is készül a folytatás, ám biztosra csak március 12-én mehetünk, ugyanis az EA Montreal ekkor jelenti be titkos projektjét.