“A kontinens a Szférák Együttállása után már nem biztonságos hely többé. A mágia beköszöntött a világba, és vele együtt vérszomjas és félelmetes szörnyek jöttek! Ezért öt, egymással versengő vajákiskola kezdi meg tanoncai képzését… Légy vaják – nézz szembe veszélyes fenevadakkal és írd te a históriádat az Óvilágban!”

Egyelőre csak a Kickstarter-támogatók kapták meg, de egy unboxing képében mi is bemutattuk már a Go On Board és a CD Projekt Red közös projektjét, a The Witcher: Old Worldöt, ami elvileg novemberen érkezik meg magyarul, a Delta Vision jóvoltából, Óvilág néven. A kompetitív társasjáték az Óvilágot mutatja be, miközben a játékosok vajákok bőrébe bújva versenyeznek a minél több pontért, miközben fenevadakat vadásznak le, feladványokat oldanak meg, és persze felfedezik a különböző városokat, amik mind eltérő lehetőséget nyújtanak. A társasjáték nagyon mutatós dizájnnal érkezik, ráadásul a hazai forgalmazónál is elérhetők lesznek a kiegészítők, amik alaposan megdobják a társas változatosságát. És akinek esetleg ez sem elég, az már készülhet is a következő kalandra!

pcguru-the-witcher-path-of-destiny-old-world-ovilag-cdprojektred-cdpr-goonboard-tarsasjatek-boardgame-1.jpg

A Go On Board és a CD Projekt Red ugyanis bejelentette, hogy hamarosan indul a The Witcher: Path of Destiny című legújabb játékuk kampánya Gamefoundon, ami 2023. október 19-én startol el, majd november 7-én ér véget. A The Witcher-univerzumból merítve inspirációt, az asztali társasjátékban a játékosok Geralt, Yennefer, Ciri, Dandelion és Vesemir szerepébe bújhatnak, és a könyvsorozatból, valamint a CDPR által készített videójátékokból ismert ikonikus eseményeken keresztül alakíthatják történetüket. A játék angol, lengyel, német, francia, francia, spanyol, olasz és cseh nyelven fog megjelenni, de reméljük, hogy a Delta Vision ismét lecsap a magyar kiadás lehetőségére. “Ez a második társasunk, amely a Witcher-univerzumban játszódik, és szerettünk volna egy másfajta élményt nyújtani a játékosoknak. A Witcher-témájú játékokat kereső gamereknek, valamint azoknak is tetszeni fog, akik szeretik a lebilincselő kártyajátékokat.” – nyilatkozta Łukasz Woźniak, a Path of Destiny alkotója.

pcguru-the-witcher-path-of-destiny-old-world-ovilag-cdprojektred-cdpr-goonboard-tarsasjatek-boardgame-4.jpg

Ez a két cég második közös munkája a kritikusok által elismert The Witcher: Old Worldöt követően. A Go On Board és a CD Projekt Red szorosan együttműködött a játék dizájnján, történetmesélésén, vizuális aspektusain, valamint a forrásanyagokhoz hű narratíva és világépítés, a történetbeli koherencia fenntartásán. A Go On Board bemutatójátékot szervezett partnere varsói székhelyén. A CDPR munkatársai, akik a The Witcher 3: Wild Huntért és a Gwentért felelősek, kipróbálhatták a társasjáték prototípusát. "A Go On Boarddal fantasztikus volt együtt dolgozni, és azért vagyunk ma itt, hogy közösen bejelenthessük a következő Witcher-játékot, amin dolgozunk – a Path of Destiny-t." – mondta Jan Rosner, a CD Projekt Red üzletfejlesztési alelnöke. A The Witcher: Path of Destiny társasjáték kiváló minőségű komponenseket tartalmaz majd, koncepciórajzokkal, zsetonokkal, részletes miniatűrökkel és egy neoprén playmattel együtt. Az összes elem a CDPR  teljes kreatív felügyelete mellett készül. A kampány Gamefoundon lesz, október 17-én startol el. Te bezsákolsz egy példányt?