• Tervezik a következő generációs konzolokat
  • Az E3-on beszéltek az új Xboxról
  • A Scarlett projekt lehet, hogy 2 konzolt takar
  • Egy hagyományos hardvert, és egy streaming boxot tervezhetnek
  • 2020-ban akarják piacra dobni

Az utóbbi időszakban többször hallottuk, hogy leköszönőben van a PlayStation 4 és az Xbox One korszaka. Még az idei E3-on Phil Spencer is beszámolt arról, hogy készülnek a következő generáció eljövetelére, sőt már azt is tudjuk, mi projekt neve, és milyen irányba szeretnék elvinni az Xbox márkát.

A tegnapi nap folyamán új információk láttak napvilágot a következő generációs Xbox(ok)ról. A legfrissebb szivárgások szerint a Project Scarlett nem 1, hanem mindjárt 2 hardver készülttét takarja, amelyeket egyidejűleg fejlesztenek a Microsoft mérnökei. Az elsődleges gép egy hagyomány konzol lenne, mint amilyen az Xbox, a 360 és a One voltak. Melléjük társulna be egy media doboz, (külön lenne kapható), ami egy sokkal gyengébb eszköz lenne, és a Microsoft streaming szolgáltatásának eszközeként működne. A terv az, ahogy amit a masina hardveresen nem képes megoldani, azt a felhőn keresztül intézné el. Ehhez azonban magas sávszélességű, stabil internetszolgáltatás, és megbízható szerverparkok szükségesek.

Az biztos, hogy a Ubisoft és a Microsoft is a streamingben látják a jövőt, a kérdés azonban az, hogy a tervezett start idejére, azaz 2020-ra megvalósíthatók-e az elképzeléseik. Szerintetek?

xboxonexofficialshotinternals.jpg