• Közeleg az E3
  • A Ubisoft főnöke interjút adott
  • Guillemot szerint csak 1 konzolgeneráció maradt hátra
  • A későbbiekben a streamlés veszi át a hardverek szerepét

Az E3 előszeleként ismét egy érdekes interjú látott napvilágot. A héten egy a Microsoft Studios főnökével készült meglepő beszélgetésről írtunk, melyben Matt Booty a játékok jövőjéről számolt be, most pedig Yves Guillemot a Variety-vel készült interjújából csemegézünk.

A Ubisoft elnöke mobil játékok jelentőségét kiemelve beszélt a videójáték iparról, ahol az óriási duzzadt kínai piacot hozta fel példaként, és később kitért a AAA kategóriás játékokat futtató konzolokra. Mivel Guillemot cége szoftverekben utazik fontos nekik, hogy a lehető legtöbb platformon megjelentessék azokat, ám a Ubisoft fejese szerint ez hamarosan változni fog.

Guillemot jövendölése alapján a hamarosan esedékes következő konzolgeneráció lesz az utolsó, és ezeket a jövőben streaming szolgáltatások fogják váltani. „Azt hiszem megérünk még egy konzolgenerációt, de nagy a valószínűsége annak, hogy fokozatosan egyre kevesebb hardverrel fogunk találkozni. Úgy gondolom idővel sokak számára a streamelés jóval hozzáférhetőbb lesz, és a játékosoknak nem lesz szükségük nagy hardverekre.”

yves-guillemot-james-mcavoynak-kepzeli-magat.jpg