Az Ubisoft szempontjából kifejezetten jól alakult az elmúlt év. Új húzócímeik meghálálták a fejlesztésbe fektetett plusz időt, és mind a kritikusokat, mind a játékosokat meggyőzték, közben pedig a régebbi játékaik is új lendületet kaptak. A Rainbow Six Siege például már napjaink egyik legnépszerűbb esport játéka a maga 35 milliós felhasználóbázisával, de a The Division rajongóinak sincs okuk a panaszra, az 1.8-as patch ugyanis túlzás nélkül új életet lehelt a programba. Az erős alap tehát adott, a kérdés már csak az, idén vajon mivel fognak előrukkolni a franciák?

Ami biztos lesz

Ebben a kategóriában meglehetősen könnyű dolgunk van, hiszen az Ubisoft tételesen elárulta, mivel készülnek az idei E3-ra. Talán senkit nem lep meg, hogy a The Division 2 szerepelni fog a kiadó konferenciáján. A leleplezés során túl sok konkrétummal nem szolgáltak a játékról, csak azt árulták el, hogy a cél az első rész hibáinak javítása, a pontos részleteket valószínűleg most akarják majd elmondani.

Bár a Beyond Good & Evil 2-t már 2017-ben megmutatták, azóta sincs róla túl sok információnk sajnos, leszámítva néhány fejlesztői videót. Viszont az idei E3-on ismét szerepelni fog a program, mi pedig reménykedünk benne, hogy ezúttal már bővebben ellátnak bennünket információval, esetleg a játékmenetbe is bepillanthatunk pár perc erejéig.

ubisoft-e3-2018-press-conference.jpg

Szintén tavalyi bejelentés a Skull & Bones, és az Ubisoft kalózos játéka nem hagyja ki az idei évet. Sajnos a játék megjelenése már biztos, hogy 2019-re csúszik, azonban a franciák így sem szeretnék kihagyni a felhozatalból.

Ezeken a címeken túl szerepel még a listán a Starlink: Battle for Atlas, melyben saját készítésű űrhajókkal eshetünk egymásnak, a Transference című pszichológia thriller VR-ra, és a For Honor is, így ezeknek a szerepeltetésére is biztosak lehetünk.  

Ami lehetséges, hogy lesz

Bár a franciák elég részletes listát adtak arról, hogy pontosan mit is fognak hozni, azért hozzátették, hogy meglepetésekkel is készülnek, így lehet azért spekulálni, hogy mire számíthatunk még. Az elmúlt hetekben, hónapokban azért egyre több pletyka röppent fel olyan, egyelőre még nem bejelentett játékokról, melyek talán felbukkanhatnak az Ubisoft konferenciáján. Noha ezeket a pletykákat általában érdemes komoly fenntartásokkal kezelni, azért meg lennénk lepve, ha a franciák csak a biztosra vehető címeiket hoznák az E3-ra.

Ott van például a Watch Dogs 3, melyre egyesek szerint maga a kiadó is utalt egy április elsejei tréfával, mikor bárki feltörhette az Uplay oldalát. Igazából ez nem is lenne annyira meglepő, hiszen a széria első két része is egész szépen teljesített, ráadásul a hackeres koncepcióban bőven van még lehetőség, amit ki lehet aknázni, és egy ilyen folytatást ugyan hol máshol jelentenének be, mint az E3-on?

Hasonló cipőben jár a Splinter Cell sorozat is, melyet azért már nem egy éve pihentet az Ubisoft. Akárhogy nézzük, a 2013-as Blacklist óta már eltelt öt év, így lassan számítani lehet arra, hogy új részt kap a széria. Bizakodásra adhat okot az is, hogy egy 2018-as Splinter Cell idén már kétszer is feltűnt: márciusban maga az Ubisoft töltötte fel az Amazonra, május elején pedig ott szerepelt a címek között, melyek felbukkantak a Wallmart Canada webáruházában. Reméljük, ezek a szivárgások végül igaznak bizonyulnak, és az idei E3-on Sam Fisher is visszatérhet.

Amiről álmodunk

Végezetül pedig vegyük sorra, mik azok a játékok, melyeknek a bejelentésére kicsi az esély, de mi azért reménykedünk abban, hogy láthatjuk őket. Ez a lista egészen tavalyig elképzelhetetlen volt a Beyond Good & Evil 2 nélkül, de nem kell aggódni, azért így is maradtak olyan címek, melyek után nyugodtan ácsingózhatunk.

Érdekes lenne például, ha láthatnánk egy újabb Prince of Persia részt. Az Ubisoft a 2010-es The Forgotten Sands után parkolópályára küldte a klasszikus sorozatot, és sajnos azóta sem igyekszik újra visszatérni hozzá. Sajnos semmi jel nem utal arra, hogy ez a trend idén megváltozik, mi azonban még reménykedünk abban, hogy a franciák talán mégis előrukkolnak a herceg legújabb kalandjával az E3 tiszteletére.

Bár az Assassin’s Creed legújabb része alig fél éve került a boltokba, mi azért reménykedünk abban is, hogy az idei E3-on már láthatunk egy előzetest a következő epizódból, mely játszódhatna például Japánban, ha már annyian kérik ezt az országot a sorozat készítőitől. Bár az Assassin’s Creed következő része egyáltalán nem lenne olyan nagy meglepetés, mint például egy új Prince of Persia, mi azért így is örülnénk neki.