A Bethesda 2015-ben jelentkezett először önálló konferenciával az E3-on, és eddig minden évben igencsak jó show-t raktak össze nekünk. Idén azt mondják, hogy az eddigiekre is rátesznek majd egy lapáttal, Pete Hines a Twitteren rengeteg bejelentést és a kiadó eddigi talán leghosszabb konferenciáját ígérte. A kérdés már csak az, vajon mindebből mennyit sikerül majd megvalósítani? Elnézve a Bethesda eddigi E3-as megmozdulásait olyan nagy gond idén se lehet, lássuk is, milyen címekre érdemes számítani tőlük!

Ami biztos lesz

Igazából ez a legnehezebben belőhető kategória, a Bethesda emberei ugyanis eddig elég jól titkolóznak azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit akarnak kivinni az idei E3-ra. Félig viccből, félig komolyan mondhatjuk azt, hogy a Skyrim biztos ott lesz, de lassan már kezdenek elfogyni a platformok, melyekre még nem adták ki, úgyhogy akár az is előfordulhat, hogy idén már nem hallunk a kiadó egyik legnépszerűbb címéről.

Ellenben a Prey kiegészítőjét könnyen lehet, hogy itt mutatják majd be. A Holdon játszódó DLC-re egy ideje már célozgat az Arkane Studios, nemrég pedig Pete Hines is jelezte, hogy a játékról fogunk még hallani. Egy nagyobb, komolyabb lélegzetvételű kiegészítő bemutatására pedig mi lenne ideálisabb alkalom az E3-nál?

bethesda-e3-2018-diorama.jpg

 

A frissen bejelentett  Rage 2 is jó eséllyel szerepelni fog  a konferencián. Az Avalance Studios által készített posztapokaliptikus lövölde május 14-én lett bejelentve, és azok alapján, amit eddig láttunk belőle, egy elég őrült darabnak tűnik, ami leginkább talán a Mad Max hangulatát hozza. Eddig néhány kép és videó jelent csak meg róla, így nem lenne meglepő, ha a Bethesda munkatársai az E3-ra tartogatnák a szaftos részleteket.

Kicsit furcsa helyzetben van az Elder Scrolls Online. Az eddigi gyakorlat szerint a Bethesda munkatársai az E3-on is szerepeltették a játék következő DLC-jét, azonban ez idén nem fog összejönni, hiszen az idei kiegészítő, a Summerset, még a rendezvény előtt megjelent. Ennek ellenére valószínűleg látni fogunk valamennyit az Elder Scrolls Online-ból, de jó eséllyel csak egy rövid trailert, vagy valami hasonlót.

Ami lehetséges, hogy lesz

Egy ideje pletykálnak már arról, hogy készül a 2016-os Doom második része, így könnyen meglehet, hogy a Bethesda a konferenciáján ezt a játékot is bejelenti. Az első rész a maga vérbő és kegyetlenül pörgős harcaival remekre sikeredett, szóval mi csak reménykedni tudunk benne, hogy minél hamarabb visszatérhetünk rendet rakni a Pokol démonai között.

Már egy ideje várunk a Starfield  bejelentésére is. A névhez tartozó védjegyet a Bethesda anyacége, a ZeniMax, még 2013-ban levédette, azonban ennél több mozgolódás nem volt a cím körül. Jelenleg azt se lehet tudni, pontosan mi is lesz a Starfield, azonban sokak szerint egy új IP-ről van szó. Sokan már tavaly is várták a bejelentést, reméljük, ha akkor nem is érkezett, most majd többet is megtudhatunk erről a rejtélyes projektről.

Amiről álmodunk

Amire egyáltalán nem számítunk, de azért örülnénk neki, ha hirtelen felbukkanna, az egyértelműen a The Elder Scrolls 6. Bár a Bethesda már többször is kategorikusan kijelentette, hogy a népszerű TES sorozatnak nem készül a következő felvonása, azért nem telik el E3 úgy, hogy az ember nem reménykedne legalább egy kicsit a hatodik rész bejelentésében.

Szintén rendkívül kellemes meglepetés lenne, ha felbukkanna a Wolfenstein II: The New Colossus folytatása is. Már a tavalyi E3-on is szóba került egy esetleges harmadik rész, azonban akkor még azt mondták, ez a második felvonás sikerétől függ. Sajnos a New Colossus nem fogyott olyan jól, de mi azért így is reménykedünk egy harmadik rész bejelentésében.

the-elder-scrolls-6.jpg