Egyre közeledik az E3 2018, mi pedig összeszedjük, hogy az egyes kiadóktól mire is számíthatunk. A Square Enix utoljára 2015-ben tette tiszteletét a gamer-világ e jeles eseményén, most pedig két év kihagyás után ismét visszatér, és úgy fest nem hiába, ugyanis várhatóan bőven lesz mit megmutatniuk. Lássuk!

Ami biztos lesz

A Square Enix üzleti jelentéséből arra lehet következtetni, hogy minden bejelentenivalójukat jó előre meg fogják osztani. Erre azonban egyelőre még nem került sor, mi pedig nem várunk tovább rájuk, a látnivalókat vélhetően úgyis az E3 2018-ra hagyják meg. persze akadnak kivételek, amiről már biztosan tudunk (sőt láttuk is), az a Shadow of the Tomb Raider és a Kingdom Hearts  3, valamint nagy erőkkel készül a Final Fantasy 7 remake is, ezekre minden bizonnyal sázmíthatunk. És ha már itt tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Final Fantasy XV mellett sem, mely jövőre újabb tartalmakkal bővül, nem maradhat ki tehát az E3 felhozatalából sem.

tomb-raider-piramis.jpeg

Bár azt mondjuk biztos, még mindig tévedhetünk, de a Dragon Quest XI és a Dragon Quest Builders 2 jelenléte is majdhogynem garantált. Jó eséllyel ott lesz a csak "The Avengers Project" néven emlegetett Marvel-játék is, reméljük a Crystal Dynamics és az Eidos Montréal játéka azért értelmesebb címet kap végül. És ha igazak a pletykák, akkor még 2020 előtt megjelenhet a Life is Strange 2 is, vagyis idén már igencsak sanszos legalább egy kis kedvcsináló, elvégre 2015 óta hegeszti a Dontnod a játékot.

Ami lehetséges, hogy lesz

A nemrégiben bejegyzett  Outridersről egyesek tudni vélik, hogy a Painkillert és a Bulletstormot is jegyző people Can Fly csapatának új alkotása lesz, mi pedig úgy hisszük, van rá esély, hogy lássuk mozgásban is. Aztán ott van a Project Prelude Rune, mely az első hírek felröppenése óta a radar alatt tanyázik, de külön stúdiót is létrehiztak a Baba Hideoval az élen szerepjáték számára, jó lenne valamit hallani róla, bár egy év alatt nem valószínű, hogy sok újdonságot fel tudnak mutatni. Aztán ott a Nier: Automata következő felvonása (vagy mellékága) melyről szintén tudjuk, hogy készül, de tavaly novemberi infók óta vajmi kevés az esély rá, hogy lássunk/halljunk felőle bármit is.

project-prelude-rune-concept.jpg

Végezetül pedig a bilibe lóg a kezünk kategória indulói következnek, bármiféle különösebb sorrend nélkül. A Deus Ex bár "nincs elfelejtve" a Crystal Dynamics mással van elfoglalva (Tomb Raider). A Legacy of Kain játékok vérszívói szintén az előbb említett stúdió munkái, de egyelőre úgy el vannak veszve mint mi a sorozat történetének időhurkaiban a pár éve elkaszált Nosgoth-tal egyetemben. Aztán ott a Kane & Lynch, melyet a félresikeredett második rész óta hiába várunk, vagy a Thief, mely a negyedik részével (vagy inkább rebootjával) járt ugyanígy. A legvégére ide tennénk még a Just Cause 4-et is, melynek bár az előzőeknél nagyobb esélyét látjuk, az Avalanche éppen másik játékot hegeszt, igaz, nyitottak azóta egy újabb stúdiót.