Közeleg az E3 2018, mi pedig jó szokásunkhoz híven összeszedjük, hogy mire számíthatunk az egyes nagy kiadóktól. A sort szokás szerint az Electronic Arts-szal kezdjük. Ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt években, az EA idén sem tart sajtókonferenciát az E3-on, helyette pár nappal előtte, egész pontosan június 9-én megrendezi saját show-ját, az EA Play-t. Lássuk is, mire számíthatunk.

Ami biztos lesz

Ezen a téren nincs okunk találgatni, hiszen az EA már jó előre közölte, hogy az EA Play középpontjában két nagy üdvöskéje, a Battlefiled 5 és az Anthem fog állni. Ezekről valószínűleg jó pár videót fogunk kapni trailer és játékmenet-videók formájában, és nyilván több fontos információt is megosztanak majd velünk. A Battlefield 5-tel kapcsolatban számítunk több anyagra, hiszen egyrészt, az játszható lesz az E3-on, másrészt még idén megjelenik.

Emellett biztos, hogy itt mutatják be az EA Sports új játékait, vagyis a FIFA 19-et, a Madden NFL 19-et, az NHL 19-et és az NBA Live 19-et. Továbbá újabb The Sims 4 kiegészítő leleplezésére is mérget vehetünk.

Ami lehetséges, hogy lesz

És akkor most jöjjenek a találgatások és remények. Tudjuk, hogy a Star Wars Battlefront 3 tervasztalon van, de igen kicsi az esélye, hogy ezt akárcsak bejelentsék az EA Playen. Ha el is készül, akkor is inkább jövőre fogunk hallani róla, hiszen az előző két Battlefront is a Star Wars egyik epizódja mellett jelent meg.

Ugyanakkor a Respawn Star Wars játéka talán végre megmutatkozik, annak ellenére, hogy a jelenlegi tervek szerint csak a 2020-as üzleti évben fog megjelenni, ami ugye 2019. április 1-jével kezdődik. Viszont a Battlefront 2 botránya és a Visceral bezárása, ezzel együtt az ott készült Star Wars játék elkaszálása után az EA-nak nem ártana a Csillagok háborúja porondján végre valami bíztatót mutatni.

És ha már Star Wars, nagy az esély rá, hogy az EA Playen mutatják be a Battlefront 2 következő nagyobb DLC-jét, és talán az idei szezonról is elárulnak még pár részletet.

Nem valószínű, de nem is valószínűtlen egy új Need for Speed bejelentése, annak ellenére, hogy az utóbbi részek egyike sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt a Payback kifejezetten csúnyát zakózott a loot box botrány miatt.

Szintén kicsi az esély rá – főleg, hogy nemrég kiderült, gondok vannak körülötte –, de talán a Dragon Age 4 is megmutatja magát, ha másképpen nem, hát egy teaser trailerben, illetve talán hallhatunk egyik-másik, a Bioware-nél készülő játékról is.