Előzetesek terén például rögtön itt a Mini Ninjas — a Kane & Lynchcsel alaposan leszerepelt IO Interactive ezúttal a bájos (sőt, cuki) nindzsák világába vezet el minket. Aki inkább borzongásra vágyna, annak írtunk kicsit a Ghostbustersről, és hogy NightBagoly kollégát idézzem: mi sem hittük volna, de ez a szellemeskedés kifejezetten jónak ígérkezik. Természetesen ebben a hónapban sem hanyagoljuk el a játékipar magyar munkásait: négy oldalon foglalkozunk az Eidos Hungaryvel és készülőfélben lévő játékukkal, a Battlestations: Pacifickel; illetve szintén négy oldal jutott a hazai Crytek-alakulatnak is.

Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!

Tesztek tekintetében egyrészt lerójuk tartozásunkat a hazai stratégia-rajongók felé: megszületett az Empire Total War teszt, és ha már késtünk, úgy gondoltuk, nekifekszünk úgy igazán — a jó öreg Tika hajózott és menetelt, diplomata lett és adószedő, de ha már semmi sem segített, sortüzet vezényelt a világ számos pontján. Nem ez volt az egyetlen stratégia ebben a hónapban, kifiléztük a Stormregion búcsúdalát, a Codename: Panzers Cold Wart, és a Red Alert 3 kiegészítőjét, az Uprisingot is.

Szinte látom, hogy izgágább olvasóink kérdőn vonják fel szemöldöküket: nyugi-nyugi, van akció is: Wheelman, Necrovision és Grey's Anatomy... Hopp, nem is, ez utóbbi a "Minden idők legszánalmasabb játéka" elnevezésért szállt versenybe (aki szereti, mikor ]{redenc dühöng, mindenképp szenteljen némi figyelmet a cikknek). Büszkén jelentjük be, hogy újságunkban kiemelt figyelmet fordítunk a szabadúszó fejlesztéseknek is, ebben a számban például a túlzás nélkül zseniális The Path szerepel az indie-világból.

Mindent egybevéve, több, mint húsz teszt és bemutató várja a játékra éhes olvasókat.

Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!

Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!Keveredj rossz társaságba!

Hardverrovatunk ebben a hónapban is roskadozik az érdekességtől, folytatódik a Tuning-suli (ezúttal a videokártyátok garancialevelét érdemes majd előkészíteni); rögtön hat okot is írunk, miért nem érdemes Vistára váltani, és szó esik a 2009-es hardvertrendekről is.

A DVD-mellékleten ezúttal a Fallout első és második részével szolgálunk, egy csomagban, patchekkel és magyarítással bőven fűszerezve.

Magazinosabb tartalomban is erősítettünk kicsit: napokig tartó, néha véres vita után elkészültünk a Top 50 FPS listánkkal, amely a Pongtól napjainkig terjedő időszak legjobb PC-s lövöldözős játékait sorolja rangsorba. Ha tetszett a Tanulj meg túlélni! című cikkünk, semmiképp se hagyd ki az újabb agymenést, amiben a szerepjátékok alapvető kliséiről és általános igazságairól emlékezünk meg, illetve ebben a hónapban leírtuk azt, amit minden igazi PC-s gondol: öt fontos okot is találtunk, miért is jobb a PC, mint a többi platform. Olvassátok el, és egészítsétek ki!

Figyelem! A lap tartalmaz egy ingyenes belépőt (egyben tombolát) az V. Magyar Képregényfesztiválra, ahol a szervezők és a PC Guru videojátékos programokkal is várják az érdeklődőket! Helyszín: Gödör Klub, Erzsébet tér. Időpont: 2009. április 18.