Rengeteg kelt el a PlayStation 4-ből; sokkal nagyobb népszerűségre tett szert, mint az Xbox One, évekig nagyon jól is fogyott, mivel már több, mint 60 milliót adtak el a konzolból. Most viszont kezdenek kicsit lelassulni a dolgok: kevesebb PlayStation 4 fogyott az idei év első negyedévében. Persze a Sony így sem panaszkodhat, de a PlayStation 4 Pro/Slim körüli láz egy év táblatából kezd lecsillapodni.

Az április 1 és június 30 közötti időszak alatt idén kevesebb PlayStation 4 talált gazdára, mint a korábbi évek azonos szakaszai alatt. 3.3 milliót vettek belőle, míg tavaly ilyenkor, 2016-ban egy kicsivel többet, 3.5 milliót. A Sony szerint ehhez nagy köze lehet annak, hogy ebben az időszakban idén nem érkezett olyan exkluzív cím, mint például az Uncharted 4. A Horizon Zero Dawn nem ebben az időszakban jelent meg.

Eddig összesen 63.3 millió konzol került eladásra, így a Sony szénája még mindig jól áll, hisz ezt a generációt gyakorlatilag üzleti szempont tekintetében már megnyerték. Persze az is javít a helyzetükön, hogy a PlayStation VR és a digitális eladások is dobtak a bevételeken. Ez az üzleti negyedév a csökkenő konzol eladások ellenére is nyereséges volt számukra. Szerintetek még mennyit adnak el belőle?

playstation-4-25-millio.jpg