A Lenovo immár hosszú ideje meghatározó szereplője a hazai és nemzetközi hardverpiacnak, és a gyártónak nem egy mára már kultikussá vált terméket köszönhetünk, gondoljunk csak a bármivel összetéveszthetetlen formatervű ThinkPad fantázianevű szériára. Épp ezért, ha az újév kapcsán új notebook vagy épp új tablet beszerzésén törjük a fejünket, érdemes lehet az ő modelljeikkel kezdeni a nézelődést, hiszen itt jó eséllyel megtalálunk bármit, amire csak szükségünk lehet. Mutatjuk is, mire érdemes lecsapni a termékeik közül!

kezdjuk-az-evet-a-lenovoval-tessak-cover-01.jpg

Lenovo IdeaPad S540

Amennyiben általános felhasználásra, netán tanulásra vagy tartalomfogyasztásra keres valaki új notebookot, akkor remek választás lehet számára a Lenovo IdeaPad S540. A nyolcadik generációs Intel Core i5 processzorral, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel szerelt gép gyönyörű kijelzővel, remek üzemidővel és előre telepített Windows 10-el érkezik, így az irodai és hétköznapi felhasználás meg se kottyan neki. Sőt, a Lenovo IdeaPad S540 egyes verzióiban az NVidia videokártyája is helyet kapott, ennek köszönhetően pedig a notebook, bár nem kifejezetten erre szánták, de akár játékra is alkalmas lehet, ami sosem hátrány.

lenovo-ideapad-s540-01.jpg

Lenovo Legion Y540

Amennyiben nem általános felhasználásra keresünk notebookot, hanem inkább játszanánk rajta, úgy a Lenovo Legion elnevezésű termékvonalát érdemes szemügyre vennünk, hiszen a gyártó ide sorolja a gamer gépeit. És bár ezeknek a notebookoknak általában elég keményen meg szokták kérni az árát, jó hír lehet, hogy szerényebb büdzsé mellett is találhatunk néhány remek ajánlatot.

Tipikusan ilyen a Lenovo Legion Y540, mely kilencedik generációs Intel Core i5 processzorával, 8 GB RAM-jával és Nvidia GTX 1650-es videokártyájával már egy komolyabb gépnek mondható, amin, ha nem is kompromisszumok nélkül, de elfutnak az újabb játékok is. Külön öröm, hogy elérhető SSD-vel és HDD-vel egyaránt felszerelt verzióban is, így sem előbbi gyorsaságáról, sem utóbbi nagy tárolókapacitásáról nem kell lemondanunk.

lenovo-legion-y540.jpg

Lenovo Legion Y740

Ha pedig a gaming laptopok felső kategóriájában néznénk inkább szét, akkor a Lenovo Legion Y740 lehet egy nagyszerű vétel. A kilencedik generációs Intel Core i7-es processzorral, 16 GB RAM-mal és Nvidia GeForce RTX2060-as videokártyával érkező erőmű esetében semmilyen téren nem kell kompromisszumot kötnünk, sőt, az RTX kártyának hála akár a ray tracing lehetőségét is kihasználhatjuk, amennyiben egy játék támogatja ezt a technológiát. Valamint azt is érdemes lehet megemlíteni, hogy a Lenovo Legion Y740 144 Hz-es kijelzővel érkezik (amit a hardver bőven ki is tud hajtani), így ez a notebook a kompetitív FPS-ek szerelmeseinek is egy remek választás lehet.

lenovo-legion-y740.jpg

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Végezetül pedig hiba lenne szó nélkül elmenni a Lenovo legendás ThinkPad-szériája mellett, mely mindig is az üzleti notebookok csúcsát jelentette. És még ebből az erős termékvonalból is kiemelkedik a ThinkPad X1 Carbon, mely elképesztően csekély súlya ellenére is komoly teljesítményt tud felmutatni. A prémium HDR kijelzővel, remek üzemidővel és akár 1 TB-os SSD-vel érkező modell súlya 1,13 kilónál kezdődik, így tényleg a kompromisszumoktól mentes mobilitás csúcsának mondható.

lenovo-thinkpad-carbon-x1.jpg

Lenovo Tab4 8 Plus

A Lenovo azonban nemcsak a notebookok gyártásában jeleskedik, hanem a tabletek frontján is kifejezetten erősnek mondható a felhozatala, így természetesen itt is szétnéztünk egy kicsit. És noha a gyártó más táblagépeinek sincs oka a szégyenkezésre, mi a Lenovo Tab4 8 Plus-t emelnénk ki a felhozatalból, mely jellemzőit tekintve egy prémium kategóriás tablet, az ára azonban így is visszafogottabb, mint a konkurencia esetében.

Ráadásul a Lenovo Tab4 8 Plus egy egész családnak szánt gép, hiszen több felhasználói fiókkal mindenki a saját szája íze szerint szabhatja testre, a kemény borításának hála pedig védve van a karcolásoktól, de akár a fiatalabb családtagok fogától is. Mindezek után pedig a gyönyörű kijelző és a remek hangzás már csak hab a tortán, ami miatt tényleg remek vétel a Tab4 8 Plus.

lenovo-tab4-8-plus.jpg