Negyven éve kezdődtek meg az Apocalypse Now (Apokalipszis most) forgatási munkálatai, és nyilván nem láthattam a mozikba kerülésének idején, kölyök fejjel mély nyomokat hagyott maga után Francis Ford Coppola remekműve. A rendező jóváhagyásával most játék készülne a film alapján, mely lazán követné a cselekményt csupán, mindenki egy saját történetet, egy saját Willardot formálhatna meg.

A játék már túl van egy hosszú előkészületi fázison, de a játékosok és a film rajongóinak segítségét kérik, nem kis összeget, egész pontosan 900.000 dollárt tűztek ki alapcélul, de egészen a 2.5 milliós határig készültek ötletekkel. Az ambiciózus projekten egyébként számos, szerepjátékokban már bizonyított alkotó dolgozik: Rob Auten (író, Gears of War, Battlefield, Far Cry); Lawrence Liberty (producer, Fallout: New Vegas, Witcher); Montgomery Markland (producer, Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera); Josh Sawyer (Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity).

Maga a játék egy túlélő-szerepjáték-horror elemeket vegyítő belső nézetből játszható hibrid lesz, várhatóan 2020-ra el is készülhet. Nézzetek rá a Kickstarterre, melyen az év elején már számos ígéretes projekt gyűjtéséről beszámoltunk.

apocalypse-now.jpg