Nincs már messze a Dragon’s Dogma 2 megjelenése, így egyre több információ, és videó érkezik a játékról.

A videókban pedig kifejezetten felkeltette a játékosvilág figyelmét egy bizonyos dolog (a sárkányokon, a látványos harcokon és varázslatokon kívül): ez pedig nem más, mint a sütős/főzős átvezető videók minősége. Ezek ugyanis annyira élethűek, hogy már-már megszólalnak, így meg is indult a találgatás, vajon igazi, valós felvételekről van szó, vagy valami olyan minőségű animációról, amit eddig még nem láthattunk. 1:32-től a csoda:

A fejlesztők mindezidáig nem árulták el a titok nyitját, most viszont Hideaki Itsuno, a játék rendezője lerántotta a leplet: ezek bizony „élőszereplős” (pontosabban halott húsos) felvételek, amiket valójában leforgattak. Az ötlet pedig onnan jött, hogy a fejlesztők közül sokan szeretnek kempingezni, és sütögetés közben nézni, ahogy készül a finomság. És ha ők szeretik ezt nézni, miért ne szeretnék a játékosok is?

És hogy miért igazi felvételek készültek CGI helyett? Mert a csapat úgy döntött, hogy azt a pénzt, amit az élethű hús-animációra költenének, elkölthetnék igazi húsra is - hibátlan logika, le a kalappal! Szóval ez a hiteles története a Dragon's Dogma 2 élethű átvezető videóinak, melyekre már nem kell sokat várnunk: a játék március 22-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.