• Egy héttel a GeForce NOW indulása után eltűntek a kínálatból az Activison Blizzard játékai
  • Az Nvidia most elárulta, hogy egy félreértés miatt maradtak csak bent

Két héttel ezelőtt nyílt formában is elstartolt az Nvidia játékstreamelős szolgáltatása, a GeForce NOW, amely például a Google Stadiával ellentétben nem saját könyvtárral dolgozik, hanem a meglévő kliensekkel és online áruházakkal van kompatibilitási listája. Emiatt a játékosok a már meglévő játékaikat nyúzhatják a felhő erejével megtámogatva, nem sokkal a szolgáltatás indulása után azonban kellemetlen meglepetés ért sokakat, amikor az Activision Blizzard játékai egyszer csak eltűntek a támogatott címek listájáról.

az-elso-szog-a-stadia-koporsojaban-elstartolt-a-geforce-now.jpg

Az Nvidia akkor nem állt elő magyarázattal, most azonban végre ezzel is előrukkoltak: mint kiderült, egy félreértés okozta az egészet a részükről.

A dolgok hátterében az áll, hogy az Activision Blizzard részt vett a szolgáltatás zárt bétatesztjében, ezért is voltak elérhetőek a játékai, az Nvidiánál pedig azt hitték, hogy az együttműködés folytatódni fog a következő fázisban is. Ez az egyezség azonban még nem jött létre, így amíg nem jutnak dűlőre a felek, addig kénytelenek voltak eltávolítani a szóban forgó címeket - ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben visszatérnek még.

Támogasd te is a PC Gurut!