A Tripwire végre bemutatta a régóta pletykált Killing Floor 2-t, a játékról pedig a PC Gamer írt exkluzív beutatót. Túl sok részlet még nem ismert, de amit eddig megtudunk, több mint dicséretes: sokkal több vér, szebb grafika, jobb fizika és még pörgősebb játékmenet jellemzi a Killing Floor 2-t, amiben egyedül nem sok esélye van az embernek.

A programban most is a kooperatív élmény kapja a legnagyobb szerepet, a felállás pedig nem változik, azaz csapatunk hullámokban ránk törő csúfságokat darál majd, egészen addig, míg két hullám között ki nem nyit a pályán található bolt, ahol a legyakott lények után járó pénzjutalom fejében jobb felszerelést és fegyvereket vehetünk magunkak. A hullámok boss-harccal záródnak, a pályák pedig egymást követve vetnek bennünket izgalmasabbnál izgalmasabb helyzetekbe.

A Killing Floor 2 elsősorban azon a ponton újul meg, ahol eddig is problémák voltak vele: technikailag az első játék nagyon elavult, elvégre még mindig Unreal Engine 2.5-öt használ. Nos, ez most már megváltozik, a Killing Floor 2 Unreal Engine 3-as program, ennél fogva nem csak szebb a neves elődnél, de jobb fizika jellemzi, valamint az ellenfelek is többféle animációt képesek előadni harc közben. Szintén technikai újdonság, hogy a Killing Floor egy modjából merített csonkolás nagyobb szerepet kap a folytatásban, azaz most már taktikusabban kell megválogatnunk, melyik lényt hol lőjük és mivel. És persze a játék véres lesz. Nagyon-nagyon véres. Hurrá!

Újdonság, hogya perkek rendszere átdolgozásra kerül, hogy progresszívebb legyen: elvileg gyakrabban kapunk kisebb bónuszokat, szóval nem kell hónapokig farmolni az érezhető fejlődéshez. Továbbá a kasztokon belül lesznek elágazások képességfán, ami annyit tesz, hogy szintlépéskor néha vagy egy aktív sebzési bónuszt választhatunk (ami viszont csak a mi karakterünkre érvényes), vagy egy passzív, az egész csapatot segítő bónuszt, még jobban elmélyítve az RPG-s jelleget. Jó hír továbbá, hogy a játék egyből Steam Workshop támogatással indul, hogy a modderek elereszthessék fantáziájukat.

És hogy mikor lesz Killing Floor 2? Nos, hamarabb, mint gondolnátok: a játék májust követően jelenik meg a Steam Early Access programja keretében, és valószínűleg év végére eléri majd a végleges állapotot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!