• Sokakat idegesített a Kingdom Come: Deliverance mentési rendszere
  • Röviden: a mentés egy adott ital elofgyasztásához van kötve
  • Megjött a megoldás: egy aprócska mod
  • Innen tölthetitek le!

A minap wilson komával viccelődtünk azon, hogy a Kingdom Come: Deliverance első sikermodja a játék mentését teszi majd lehetővé -- nos, remélem, nemsokára az ötös lottó számaival is ilyen hatékonyan poénkodunk majd, ugyanis magyar idő szerint a játék megjelenésének estéjére elérhetővé vált a beszédes című Unlimited Saving mod.

A leírás szerint: "Ez a mod lehetővé teszi, hogy bárhol ments a játékban, ahol egyébként is lehetne, méghozzá anélkül, hogy lenne nálad Saviour Schnapps."

Aki nem tudja, ez miért nagy szó, annak röviden elmondom, hogyan működik a mentés a Kingdom Come: Deliverance-ben. Vannak automatikus mentési pontok, pl. fontosabb küldetések felvétele vagy egyes mérföldkövei, illetve akkor is ment a játék, ha egy nap elteltével újra ágynak esünk -- figyelem, két mentési alvás között el kell telnie egy kis időnek!

Illetőleg van a főmenüben egy Save Game opció, ez azonban alapjáraton elérhetetlen, és csak akkor működik, ha van a karakterünk inventoryjában egy ún. Saviour Schnapps. Ez egy alkoholos ital: ha megisszuk, a játék azonnal ment, de amíg nálunk van, azt is megtehetjük, hogy kilépünk a menübe egy Esc-kel és rányomunk a már említett opcióra.

Egy itóka csak egy mentés erejéig használható, az utánpótlás pedig drága: vagy 100 tallért fizetünk érte a helyi kocsmárosnál (náluk általában csak kettő van egyszerre), vagy legyártjuk, utóbbihoz viszont alkímia kell. Még egy apróság: mivel alkoholos löttyről beszélünk, a karakterünk statisztikáit is befolyásolja a fogyasztása, szóval még ha az Isten pénze is nálunk van sem fogunk csak úgy orrba-szájba mentegetni.

Bonyolult? Az. Utálják is a játékosok rendesen, már akkor nekiestek a fejlesztőknek a rendszer miatt, mikor azt leleplezték, és hát az sem tegnap volt. Szóval várható volt a mod, amivel ez a probléma orvosolható, a játék így sokkal kényelmesebb lesz.

Nektek egyébként mi a véleményetek a mentési rendszerről?