Pont a mostani PC Guruban olvashattátok NightBagoly értékelést a King's Bounty: The Legendről, és talán ő is örömmel olvassa, hogy a Katauri Interactive és kiadója, a szintén orosz 1C Company bejelentette, hogy már készül a játék első kiegészítő lemeze, ami az Armored Princess alcímet kapta.

A kiegészítőben a játékosok Amelie hercegnő szerepét veszik majd fel, aki Teana világában az elveszett mentorát, Bill Gilbertet keresi, és kalandjai során számos hatalmas főellenséggel (Borer Robot, Gremlin, Archdemon Baal, stb.), és jó pár vérszomjas fenevaddal fog megküzdeni, köztük az új pangolinokkal is. De egy ilyen veszélyes küldetésre egy törékeny hölgy sem mehet egyedül -- még akkor sem, ha páncélozva van --, ezért számos varázslat, egy röpképes pegazussá átalakítható ló, valamint egy hűséges és szelíd sárkány is a segítségre lesz. Utóbbi velünk együtt fejlődik, és az idő múltával egyre nagyobb és erősebb támadásokat képes majd bevinni.

King's Bounty: Armored PrincessKing's Bounty: Armored PrincessKing's Bounty: Armored Princess

Persze nem csak ennyi újítást tartalmaz majd a kiegészítő lemez, hiszen a fejlesztők csiszolnak a szerepjátékos elemeken, és ezáltal könnyebb lesz menedzselni a képességeinket, és akár 50-es vagy afeletti szintre is fejlődhetünk. Ezek mellett lehetőségünk lesz pénz ellenében segítőtársakat fogadni, és -- valószínűleg a pegazusunk révén -- gyorsabb lesz a közlekedés az új földrészen. A játék során itt-ott különleges medálokat is találunk majd, amik bónuszokat adnak, valamint vadonatúj varázslatokkal kényszeríthetjük térdre az ellenségeinket. A sajtóközlemény egy új grafikus motorról is említést tesz, amivel bámulatos effektusok tárulnak majd elénk, de bízzunk benne, hogy ez nem egy horribilis gépigénnyel jár majd együtt.

Az Armored Princess a kiadó szerint valamikor 2009-ben fog megjelenni.