• Szerződést bontott Derek Kolstaddal a stúdió
  • A John Wick 4 helyett a The Continental című spin-off forgatókönyvét írja
  • Utóbbi sorozatban néhány filmbéli karakter előtörténetét is láthatjuk

Épp a héten adtunk hírt Keanu Reeves saját készítésű képregény(filmj)éről, írtunk már a közelgő Mátrix 4-ről, most pedig a John Wick 4 kapcsán érkezett új információ. A forgatás júniusban kezdődik (a tervek szerint jövő májusban debütál a film), ám Derek Kolstad nélkül. Ő volt Chad Stahelski és David Leitch rendezők mellett a széria atyja, a karakterek megalkotója és az eddigi három epizód forgatókönyvírója.

Kolstad a Collidernek számolt be róla, hogy a stúdió megvált tőle, tehát nem saját elhatározásából távozott a produkcióból. A filmkészítő elmondta, hogy továbbra is jó barátságot ápol Stahelskiékkel és szeretné, ha a franchise sikeres maradna. Utóbbiért persze a The Continental című spin-off forgatókönyvírójaként maga is sokat tehet.

07956f40-77c4-11e9-9073-657a85982e73.jpg

Az interjúból kiderül, hogy a sorozat a filmek világában játszódik, ám sokkal szélesebb időtávot ölel fel a cselekménye, illetve a karakterábrázolása is jelentősen eltér az anyaprodukcióétól. Néhány filmben felbukkanó figura eredettörténetét is láthatjuk majd. Legközelebb viszont más típusú történettel jelentkezik Kolstad: a mozik újranyitására szánt Senki (Nobody) szkriptjét is ő jegyzi.