Lehetséges, hogy a Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series április 27-én fog megjelenni, már persze csak akkor, ha a GameSpoton látható dátum valódi és nem csak a hely kitöltését szolgálja. Az április végi premier mellett mindesetre legalább egy dolog szól: a Galaxis őrzői 2 május 5-én kerül a mozikba, amit a Telltale-nél nyilván szeretnének kihasználni, vagyis játékuk első részét egy ehhez közeli időpontban jelentetnék meg.

Emellett a GameStop bolt a történet rövid leírását is elénk tárta. E szerint a Telltale-féle Guardians of the Galaxy Űrlord, Gamora, Drax, Mordály és Groot egy teljesen új történetét meséli el. A csapat egy csata után rálel egy határtalan erővel bíró ereklyére. Mindegyiküknek megvan arra az oka, hogy birtokába vegye, ugyanakkor egy mindenre elszánt figura is szeretné megkaparintani ezt a bigyót. Róla csak annyit tudni, hogy ő az utolsó a fajtájából.

A harc az ereklyéért számos helyszínen folyik majd, az ötrészes sorozat alatt feljutunk Quill hajójára, a Milanóra, ahogy megjárjuk a Földet és a Tudásteret. Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk a Telltale-játékoktól, tetteinknek és döntéseinknek ezúttal is következményei lesznek a történetben, amit király zenék fognak kísérni.