• PS4 konzolra is elkészül a DayZ
  • Nem ez lesz azonban az egyetlen konzolos változat
  • Lehetséges egy Xbox One átirat
  • A csapat fő célja most az, hogy a PC-s verzió kész legyen

A DayZ PS4-re is meg fog jelenni -- ezt már az Gamescom 2014 óta tudjuk, de csak most lett biztos az, amit eddig is lehetett sejteni: az átirat nem lesz exkluzív a Sony konzoljára. Ezt maga az ötletgazda, Dean Hall jelentette be:

„A DayZ mindenképpen egy multiplatform játék lesz, ez a sziklaszilárd álláspontja a Bohemiának, de hogy milyen más gépekre fog elkészülni, az majd csak később derül ki.”

Esélyes tehát az, hogy az Xbox One felhasználói is megkapják a maguk részét a zombis túlélőszimulátorból, erre azonban még elég sokat kell várni. A csapat fő célja az, hogy elkészüljenek a PC-s verzióval, s majd csak azután lehet a továbbiakról beszélni -- egyelőre még azt sem tudta megmondani Hall, hogy mikor és egyáltalán milyen formában fog megjelenni a PS4-es átirat.

A kész változat lenne a leglogikusabb, elvégre egy konzolos játékról beszélünk, de akár a korai hozzáférés is szóba kerülhet, hiszen erre már utalt egyszer a Sony -- minden attól függ, hogy mit tud kínálni a platform birtokosa, és hogy a játék készen áll-e erre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!