• Kötelességszegés miatt kirúgták az IGN főszerkesztőjét
  • Zaklatással is megvádolták
  • 2017 novemberében már volt egy szexuális zaklatási botrány a magazin körül

Az amerikai IGN-nel kapcsolatban tavaly novemberben tört ki a botrány, amikor a 2016-ban még ott dolgozó Kallie Plagge azzal vádolta meg az egyik szerkesztőt, Vince Ingenitót, hogy szexuálisan zaklatta (2017 márciusa óta Ingenito sem dolgozott az IGN-nél). Állítása szerint a szerkesztő illetlenül beszélt és viselkedett vele, és amikor a főnökéhez, Steve Buttshoz fordult, az nagyjából egy vállrándítással intézte el a dolgot. A HR-en pedig azt közölték vele, hogy válogassa meg jobban a barátait.

A Kotaku értesülései szerint az internetes magazin vezetősége össze is ült Plagge nyilatkozata után, hogy megpróbálják helyretenni a dolgokat, ám az egyik megbeszélésen valaki a főszerkesztőt, Buttsot is megvádolta zaklatással. Bár nem tudni, ki volt az, a Kotaku szerint valaki olyanról van szó, aki ott volt akkor a teremben.

Butts azóta otthonról dolgozott, míg az IGN csapata hivatalos nyilatkozatban közölte mélységes sajnálatát és azt, hogy mindent megtesznek az ügy mihamarabbi rendezése érdekében. Most pedig, mint kiderült, a vizsgálatok eredményeképpen a főszerkesztőt elbocsájtották állásából, feladatait ideiglenesen az IGN társalapítója, Peer Schneider vállalta magára.

ign-logo-20.jpg