A THQ csődeljárásának indulásakor a cég abban bízott, hogy egy gyors lefolyású, fájdalommentes procedúra lesz, ami után főnixmadárként szárnyalhatnak újra Ez azonban rendkívül naiv és indokolatlanul optimista elgondolás volt, amit ők is sejtettek ott legbelül, így valószínűleg nem is csodálkozott senki, mikor kiderült, hogy a folyamat lassú és kínkeserves lesz.

Szombaton érkezett a hír, miszerint a bíróság nemet mondott arra a kérelemre, hogy a kiadót gyorsan fel tudja vásárolni a magánkézben lévő Clearlake Capital Group, tegnap pedig azt is megtudtuk, hogy január 22-én akár darabokban is elkelhet a vállalat, vagyis az érdeklődőknek már nem kell az úgymond teljes csomagért fizetniük, ha csak egy értékes licencet szeretnének megszerezni.

Az eseményeket már a kezdetektől követő Distressed Debt Investing arról számolt be, hogy már nem csak a Warner Bros. érdeklődik az ügyben, hanem a jóval kedvezőbb ajánlat hírére az Electronic Arts is megjelent. Ez a páros nagy valószínűséggel a Saints Row sorozat miatt fog ölre menni egymással, hiszen jelenleg ez a THQ egyetlen igazán értékes licence, ráadásul már készül a következő rész, ami még egy indok arra, hogy valamelyik, ilyen típusú játékban szegény kiadó lecsapjon erre.