Júliusban az Egyesült Államok kormánya hivatalos sportként ismerte el a League of Legendset, ezzel a Riot Games játéka az első a MOBA zsánerben, aminek ez sikerült. Talán mondani sem kell, hogy sok papírmunka után ez egy óriási eredmény és hatalmas megtiszteltetés a fejlesztőknek, a közösség tagjainak pedig dagadhat a melle, hogy ők bizony egy igazi sporttal játszanak, nem úgy, mint a többiek. Van azonban más pozitívuma is annak, hogy a League of Legends sportág, mégpedig az, hogy akik magas szinten űzik a játékot, azok a törvény betűje szerint atléták, s így relatíve könnyen kaphatnak vízumot az Egyesült Államok területére.

A sporttá válás után csak idő kérdése volt, hogy mikor számolhatunk be az első olyan League of Legends játékosról, aki a programmal töltött órák után vízumot kapott, ez az ember pedig nem más, mint a Kanadában élő Danny „Shiphtur” Le (az alábbi képen jobbról a második), aki most már zavartalanul utazhat az országba, hogy csapattársaival gyakorolhasson.

Az LA Times információi szerint Shiphtur az első, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, de kétségtelen, hogy lesznek még nagyon sokan, akik benyújtják a papírokat hasonló kérelemmel.

league-of-legends-vizum.jpg