Izgalmas időszak ez a League of Legends hazai játékosainak: már elérhető a zseniálisan jó honosítás, most indul az első magyar hivatalos verseny, és napjaink legnépszerűbb játéka folyamatosan fejlődik is. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy nagy figyelmet szenteljünk a LoL-nak, ehhez pedig nem más érkezett a segítségünkre, mint Wizard, a hazai LoL-élet egyik legismertebb szereplője, aki nem csak remek streamekkel mutatja be a LoL csínját-bínját, de mellette még a legnagyobb magyar rajongói oldalt is igazgatja. Köszöntsétek hát szeretettel havi LoL-összefoglalójának első fejezetét!

ÚJ HŐS - BRAUM, A FREJLORD SZÍVE

Pár napja jelent meg a League of Legends legújabb support-hőse, Braum. Képességeinek hála Frejlord bajszos hérosza nem egy unalmas választás, akár agresszív, akár defenzív játékosról legyen is szó. Törhetetlen képessége megvédi a pajzsa mögött állókat az alap támadásoktól és az olyan célzott képességektől, mint pl. Nidalee/Varus/Caitly/Ezreal Q spellje, passzív képessége pedig nagy segítséget nyújt támadás esetén, akár több ellenfél esetében is.

Braun, League of Legends

Képességei

Passzív: Sokkoló csapások

Braum alaptámadásai a Sokkoló csapásokat alkalmazzák. Az első jelző után Braum és a szövetségesei által végrehajtott alaptámadások is halmozzák ezt a hatást. Ha egy célpont négy jelzőt gyűjt össze, elkábul, illetve bónusz varázssebzést szenved. A kábítás után Braum viszonylag rövid ideig nem vetheti be újra a Sokkoló csapásokat a célpontja ellen, de ez idő alatt a célpontra mért alaptámadásai bónusz varázssebzést okoznak.

Q: Harapós fagy

Braum pajzsa jeges csapást mér a célpontra egy egyenes vonalban ható irányított képességgel, amely varázssebzést okoz (Braum maximális életerejétől függő mértékben), és lassítja az elsőként eltalált célpontot, illetve a Sokkoló csapások jelzőjét helyezi el rajta.

W: Élő pajzs

Braum a közelben tartózkodó egyik szövetségese segítségére siet úgy, hogy a célpontja és a legközelebbi ellenséges hős közé helyezkedik, így Braum és a célpontja is bónusz páncélt és varázsellenállást kap Braum összes páncélja és varázsellenállása alapján.

E: Törhetetlen

Braum a kiválasztott irányba emeli a pajzsát, és semlegesíti a pajzs irányából érkező első támadás hatását, valamint mindaddig csökkenti a további támadások sebzését, amíg le nem engedi a pajzsot. A Törhetetlen képességgel Braum megállítja a lövedékeket, felfogja a sebzésüket, majd elpusztítja azokat. A pajzs leengedéséig kis mértékű bónusz sebességet is nyer.

R: Gleccserszakadék

Braum lesújt a pajzsával a talajra, és egy nagy erejű, nagy hatótávú irányított támadással a levegőbe löki, illetve megsebzi az eltalált ellenfeleket, majd egy erős lassítómezőt hagy maga után.

LOLFOGLALÁS – A RIOT GAMES MAGYAR VERSENYE

Május 24-én veszi kezdetét a Riot Games első hivatalos magyar versenye, mely az  EUNE szerveren kerül megrendezésre és május 21-ig van lehetőségük a Ranked csapatoknak a nevezésre. A verseny formátuma 5v5 lesz, csak 30-as szintű idézők és 18 éven felüli játékosok nevezhetnek rá, de ami még fontosabb: a döntő élőben, több ezer ember előtt kerül megrendezésre! Azok akik bár nem tudnak játékosként részt venni a versenyen, de szívesen segítenének annak lebonyolításában, most önkéntes versenybírónak jelentkezhetnek az adjudicators-call@riotgames.com e-mail címen.

TEEMO EURÓPÁBA JÖN

teemo.jpg

Új nemzetközi event került bemutatásra, melyben Teemo bejárja Európa főbb városait a rajongók segítségével. Teemót a Riot munkatársai kísérték útján, mígnem eljutott Budapestre is, ahol megnézte a Budai Várnegyedet, sétált a Hősök terén, lazult a Deák Ferenc téren, megmártózott a Széchenyi fürdőben, majd kifújta az út során felgyülemlett gőzt a Trap Caféban a közösség többi tagjával. Az esti találkozón mindenki megcsodálhatta és fogdoshatta a világot bejáró Teemo bábut (aminek fejében GPS és 10 másodpercenként fényképet készítő kamera is helyet kapott), játszhatott a LoL kvízen Riot Cécidoggal és Riot Daedalusszal , valamint találkozhatott a hazai LoL-élet pár prominens tagjával, akik el tudtak szabadulni az estére. 

ÁTIGAZOLÁSOK AZ ESPORT-LIGÁBAN

A külföldi eSportot leginkább felrázó közelmúltbeli esemény nem más, minthogy a Gambit kapitánya, Alex Ich a Ninjas in Pyjamashoz szerződött le az orosz csapatából való kiválását követően. Mivel Alex (top) nagyon jó játékos, de egyedül azért mégsem nyer meg egy meccset, így leszerződtették mellé még Tri Tin ' k0u'  Lam-ot a Cloud9 csapatából (jungle), továbbá három NiP veteránt Aleš 'Freeze' Kněžínek (adc), Alfonso 'mithy' Aguirre Rodriguez (support) és Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm (mid) személyében.

A Gambit Gaming Alex Ich távozásával mid játékos nélkül maradt, de két héttel a váratlan lelépés után bejelentették, hogy Alex helyére Sebastian ’niQ’ Robak jön a közelgő EU Summer Splitre. Robak jelenleg a 4. az EU West Challenger ranglétrán, lengyel játékos, és korábban a Denial eSports midese volt. Az, hogy niQ véglegesen a Gambit csapatában marad-e, nagyban függ majd teljesítményétől, mivel a csapat elsődlegesen orosz nyelvű játékosokat szeretne tagjai között tudni (a Gambit majdnem minden állandó tagja orosz, az örmény Edward kivételével).

Ennyit a League of Legendsről erre a hónapra -- találkozunk júniusban!