• James Gunnak egy évekkel ezelőtti Twitter-posztja miatt kellett távoznia a rendezői székből. A művész mellett többen kiálltak azóta
  • Eredetileg 2019 elején kezdték volna forgatni a filmet, az új időpont egyelőre ismeretlen

A Disney és a Marvel koprodukciójában készülő film stábját a stúdiók ideiglenesen feloszlatták, ugyanis rendező nélkül maradt a produkció. Az első két epizód rendezőjével, James Gunnal évekkel ezelőtti, sértő tartalmú Twitter-bejegyzése miatt bontottak szerződést. Gunn mellett azóta számtalan művész és stábtag is kiállt, hangsúlyozva, hogy mennyit változott az elmúlt években. Maga a rendező is bocsánatot kért korábbi viselkedése miatt, viszont a tiltakozás ellenére sem került vissza korábbi pozíciójába.

A népszerű szuperhősfilm-széria, A Galaxis Őrzői harmadik része azonban biztosan elkészül, csak a forgatás 2019 elejére tervezett kezdését halasztják el. A korábbi részek több mint másfél milliárd dolláros nemzetközi bevételt hoztak a stúdióóriásoknak. Hasonló sikereket várnak az új epizódtól is, aminek alapját ráadásul James Gunn forgatókönyve képezi majd.

guardians-of-the-galaxy-mosomaci.jpg