• Leépít a SEGA
  • 300 dolgozónak ajánlottak fel önkéntes nyugdíjat
  • Elköltözik a SEGA of America
  • A SEGA a jövőben mobil és az online PC-s játékokra fog koncentrálni
  • A 2015-ös felhozatal marad, nem törölnek játékokat

A SEGA nagyméretű leépítésre készül, erre utal ugyanis az, hogy 300 dolgozójuknak felajánlották azt, hogy önkéntesen nyugdíjba vonulhatnak -- egy cég akkor csinál ilyet, ha később több embert szeretne elküldeni, s ezzel csökkenteni szeretnénk az érintett dolgozók számát. A leépítés legjobban a SEGA of Americát érinti, ahonnan várhatóan 120-an fognak távozni, az iroda pedig átköltözik San Franciscóból egy kisebb épületbe Dél-Kaliforniában.

A leépítés egyenes következménye annak, hogy a cég a továbbiakban a mobil, valamint a PC-s online játékokra akar koncentrálni, ugyanis úgy vélik, ezen a területen lehet a legnagyobb növekedésre szert tenni, ami ugyebár több profitot jelent. Az aktuális gazdasági évben várhatóan veszteséges lesz a cég.

A struktúraváltás ellenére azonban a SEGA 2015-ös felhozatala nem változik, vagy legalábbis nem törölnek projekteket. Továbbra is úton van a Total War: Attila, a Total War: Arena, a Total War Battles: Kingdoms, az aktuális Football Manager és a Yakuza 5, valamint készül a Sonic Boom tévésorozat, bár a játék nagyon rossz értékeléseket kapott.

sega-logo.jpg