Ahogy ]{redenc is megmondta, a Telltale Games nagyon belenyúlt a tutiba a Lego-sorozattal, hiszen a Star Wars- és az Indiana Jones-sagát, sőt még a híresen keménykötésű Batmant is sikerült bájos műanyag figurává konvertálni, ráadásul úgy, hogy kritikailag és anyagilag is megtérült a befektetett munka. A Warner Bros megbízásából pedig a Harry Potter-franchise is megkapja a maga Lego verzióját.

A LEGO Harry Potter: Years 1-4, mint ahogy azt a neve is mutatja, a varázslótanonc első négy évét mutatja be a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában, a sorozattól megszokott humorral körítve. Kalandjaink során a három választható karakter (Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger) valamelyikével aktívan részt veszünk majd az iskola életében, tehát órákra járunk majd, megtanulunk seprűnyélen repülni, bájitalokat keverni, valamint beszállunk a pontgyűjtésbe is, hogy biztosan a Griffendél Ház legyen a győztes. A szabadidőnkben pedig lehetőségünk lesz felfedezni a könyvekből ismert helyszíneket, köztük a Tiltott erdőt és az Abszol utat is.

A játék a tervek szerint valamikor 2010-ben fog megjelenni, ám a célplatformokat még nem ismerjük, de mérget vennék rá, hogy az E3-on ezt is megtudjuk.