A Darksiders-játékok jogai az összeomlott THQ-tól a Nordic Gameshez vándoroltak, azóta pedig semmit sem tudunk róluk, azon felül, hogy tavaly tavasszal a Nordic elhintette, hogy tervezési fázisban van egy harmadik rész, igaz, fejlesztőcsapat még nincs hozzá.

A játékvilágban viszont egy év kész örökkévalóság, így sokan azt gondolták, a Darksiders halott, béke poraira. Nos, Joe Madureira, a sorozat tervezője szerint ez nem egészen így van, Facebookon egy merész "A DS NEM HALOTT!!!" kommenttel kavarta fel a rajongói verejtékből összegyűlt állóvizet. Arra persze szegény Joe sem számított, hogy elszabadul a pokol, és mikor már a sokadik híroldalon olvasott olyasmiket, hogy ő személy szerint megerősítette a Darksiders 3 létezését, inkább visszaszívta, amit mondott, és a Nordicra hagyta az egészet.

Szerencsére a Nordic Games senkit sem hajtott el egy ilyenkor egyébként szokványos "no comment"-tel, hanem hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy Joe-nak igaza volt, a széria még nem halt meg, a kiadó nagyon komolyan veszi a jövőjét, és elhivatott egy új Darksiders-játékot illetően. Ugyanakkor a végleges döntések még nem születtek meg, így a játékosok türelmét kéri a cég.

Akárhogy is, jó jel, hogy a Nordicot komolyan érdekli a Darksiders. Személyes véleményem, hogy az osztrák kiadó a Deep Silverrel egyetemben a legbevállalósabb európai játékcég (elég csak a Painkiller: Hell & Damnationre gondolni), így ha van olyan vállalat, amelyiknél jó kezekben lehet egy olyan kultikus sorozat, mint a Darksiders, akkor mindenképpen ők azok. Hajrá srácok, számítunk rátok!