Múlt héten igazán beindult a hazai mozis élet, most pedig újabb izgalmas produkciók érkeznek. Lássuk augusztus első premierfilmjeit.

Staten Island királya

Műfaj: vígjáték / dráma / coming-of-age
Rendező: Judd Apatow (40 éves szűz)
Főszereplő: Pete Davidson, 
Pamela Adlon, Bill Burr, Steve Buscemi
Leírás:Staten Island királya egy karrierjével csak lassan boldoguló, anyjával együtt élő fiúról szól. Scott édesapja halála óta képtelen továbblépni, életét jelentéktelen dolgokkal tölti, ám amikor anyja randizni kezd egy nagyszájú tűzoltóval, ő is rákényszerül, hogy megküzdjön gyászával és előrelépjen.

king-staten-island.jpg

Made In Italy

Műfaj: dráma 
Rendező: James D'Arcy
Főszereplő: Liam Neeson, Micheál Richardson, Valeria Bilello, Lindsay Duncan
Leírás: Apa és fiú Londonból visszaköltöznek Toszkánába, ahol a néhai anya hátrahagyott nekik egy házat. Bár a férfinek jó emlékei fűződnek a festői környezetben található otthonhoz, fia éppen fordítva van ezzel, ami aztán ellentétet szít szülő és gyerek között. Ám amikor a helyiek bekapcsolódnak a ház körüli teendők elvégzésébe, lassan kapcsolatuk is kivirul és Jack megkedveli az olasz vidéket.

made-in-italy-liam-neeson-senkit-nem-nyir-ki-a-kovetkezo-filmjeben.jpg

Titkok és igazságok

Műfaj: vígjáték / dráma 
Rendező: Eric Lavaine
Főszereplő: 
José Garcia, Alexandra Lamy, Anne Marivin, Michael Youn
Leírás: Béatrice sármos és jó humorú férje balesetet szenved, amitől megvakul és értelmi fogyatékos állapotba kerül. Öt évvel később a nő könyvet ír a tragédiáról, a bemutató után pedig egy hétvégi nyaralásra hívja széles baráti társaságát. Utóbbiak mohón lapozgatják végig a könyvet, mindenki keresve a róla szóló részeket. A barátok könyvbéli jellemzése, avagy az egyes szituációk leírása, amikre persze mindenki másképp emlékszik, persze humoros és feszült szituációkat eredményeznek.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5bmdrlzwm0mdatyja2os00ogjlltlhm2qtywfhytdimza5nmmxxkeyxkfqcgdeqxvyntc5otmwotqv1sy1000cr0014991000al.jpg

#kövessbe

Műfaj: horror
Rendező: Will Wernick (Szabadulószoba)
Főszereplők: Keegan Allen, Holland Roden
Leírás: Hősünk népszerű vlogger, egyre extrémebb videóiért rajong az internet. Cole és barátai ezúttal Moszkvába utaznak, hogy élő adásban kipróbáljanak egy személyre szabott szabadulószobát. Akkor még nem sejtik, hogy életük legdurvább játéka vár rájuk.

koveesbe.PNG

Patthelyzet

Műfaj: thriller / gengszterfilm
Rendező: Szűcs Dóra
Főszereplő: Kálloy Molnár Péter, Kádár L. Gellért, Szabó Máté, Szabó Erika, Szalay Bence
Leírás: Kisvárosi bank. Reggeli nyitás. Hétköznapi élethelyzet. Váratlanul azonban belép egy férfi fegyverrel a kezében. Klasszikus bankrablás. Valaki azonban megnyomja a pánikgombot és a bank rácsa leereszkedik. Az igazgató, az ügyintéző hölgy, a biztonsági őr, az ügyfél és a bankrabló, öten bent ragadnak rengeteg pénzzel és egy töltött fegyverrel. A rendőrség pedig nem érkezik…