Lineage II: CT - Kamael trailerA Lineage II története során egy alapjátékot, s öt darab kiegészítést tudhat magáénak. Ez idáig több mint 14 millió aktív játékosra tett szert, mely lássuk be: cseppet sem elhanyagolható szám. A koreai NCsoft valamit nagyon jól csinálhat, hiszen akárcsak a World of Warcraft esetében, bizony náluk sem történik drasztikus emberveszteség.

A fejlesztők sem vesztették lendületüket, hiszen belevágtak a második sagába, melynek összefoglaló címe Lineage II: The Chaotic Throne. Ebből eddig egy fejezet látott napvilágot, az Interlude, mely Koreában egy éve, a világ többi részén idén áprilisban debütált, elég gazdag tartalommal (kb. 60 új skill, rengeteg friss fegyver és cucc, egy új terület, a Primeval Isle). 

A második felvonás, avagy az új nomenklatúra szerint az "első trón", a 1st Throne: The Kamael debütálása hamarosan esedékes. A több mint egy gigabíte-nyi anyag újdonsága a címben jelzett új faj, a kamael (lásd oldalt), melyet leginkább sötét mágiát használó démonoknak lehetne leírni. Ezen kívül három új terület is bekerül (Hellbound, Isle of Souls, Isle of Prayer), és egy izgalmas játékmód: a Fortress Battle System, mely az eddigi várostromok továbbfejlesztett verziója (kisebb klánok is belevághatnak, több apróbb erődöt kell elfoglalni). Finomnak ígérkezik a dungeon instance, és persze új páncélok és páncél slotok is lesznek, és amit sokan várnak: a karaktereket át lehet költöztetni más szerverekre, és meg lehet változtatni a nevüket és nemüket is (bár ez pénzbe kerül, hogy ne legyen szokás belőle...).

Ha a megjelenéséről nem is számolhatunk be, azért egy frissen előállított CG videót remélem elfogadtok az új felvonásból; sokat nem tudunk meg belőle - egy főgonosz legyőzésébe kaphatunk egy kis betekintőt, a végrehajtó természetesen egy kamael. Megtekintése erősen ajánlott minden Lineage- vagy MMORPG-rajongónak.