Lineage II halálesetEgyes emberek teljesen természetesen módon halnak meg, míg mások picit tragikusabb vonatkozásban. Vannak ezen kívül olyanok is, akik eszeveszett és monoton játszás közben vesztik életüket többnyire kiszáradás vagy öngyilkossághoz vezető depresszió kapcsán. Jelen cikkünk azonban egy másik kategóriából hoz fel egy szomorú példát: egyesek ugyanis játék kapcsán kibontakozó verekedés útján kerülnek a másvilágra. Na, erre varrjatok gombot, ha tudtok.

Az oroszországbeli Ufa városában történt meg az eset, ahol is egy buli alkalmával egy 22 éves egyetemista és egy krisztusi korba érő - gyengébbek kedvéért 33 éves - taxisofőr kezdett eszmecserét folytatni. A dolog egy darabig elég szépen haladt, mígnem kiderül, hogy mindketten nagy Lineage II rajongók. Ezután arra is fény derült, hogy bizony mindketten olyan klánban vannak, melyek utálják egymást. Így tehát dulakodásig fajult a dolog, mely olyan sérülést okozott a taxisofőrnek, hogy ahhoz mentőt kellett hívni. A hivatalos információk szerint a kórházba szállítás közben a férfi életét vesztette, s így újabb lélek elvesztése írható fel a videójátékok számlájára.

Persze ettől még nem fogják bezárni a Lineage II, vagy bármelyik online játék szervereit, de semmi kétség, hogy nem egy jó pont sem a játékoknak, sem pedig a fejlesztőknek és kiadóknak.