Lipcse: egy kis kedvcsinálóTavaly az E3-on 60 ezer látogatót regisztráltak. Az idei, augusztus 23-26. között megrendezésre kerülő lipcsei Games Convention 2007 szervezői ennek többszörösét, körülbelül 200 ezer főt várnak. A 115 ezer négyzetméter területen 26 ország 410 kiállítója jelenik meg. Ebből 251 a "GC Business Centre" expanzióján vesz részt, a Kongresszusi Központban és a kiállítási központ Hall 1 jelű részén. A Hall 2, 3 és 4 a nagyközönséget várja a játékokkal, míg a Hall 5 a "GC family" és "GC ART" szekcióknak ad otthont. Előbbiben a gyermekek és szüleik próbálhatják ki a legfrissebb oktatószoftvereket, lesz egy oktatási fórum, és egy „Training & Careers” opció, ahol be lehet pillantani egy fejlesztőstúdió életébe, és tanácsokat lehet kapni a karrierhez.

A GC 2007 23-án, csütörtökön és 26-án, vasárnap reggel kilenctől este hatig, míg pénteken és szombaton (24., 25.) reggel kilenctől este nyolcig tart nyitva. A show egyébként a szakma és a szakújságírók számára egy nappal korábban nyílik: augusztus 22-én lehetőségük lesz, hogy „békében és csendben” körbejárják a kiállítóstandokat. Sőt, a szakma még korábban „megszállja” a német várost, hiszen augusztus 20-22. között rendezik meg a GCDC-t, azaz a fejlesztői konferenciát 800 résztvevővel, 120 előadóval, köztük David Braben (Frontier Developments), Rick és Tony Goodman (az AoE-széria atyjai), Jeff Hickman (EA Mythic), Starr Long (NCsoft), Michael Capps és Mark Rein (Epic), Brian Sullivan (Iron Lore), Cervat Yeli (Crytek) és a kihagyhatatlan Peter Molyneux.

A kiállítással párhuzamosan kerül megrendezésre a "GC freestyle" szabadtéri nyári fesztivál is, augusztus 22-28. között, koncertekkel, sportversenyekkel, sátorozási és fürdési lehetőségekkel, egy igazi, nemzetközi dzsembori keretében. Nagy buli lesz tehát, remélhetőleg számunkra is érdekes fejleményekkel, jófajta anyagokkal, bejelentésekkel. Várjuk szeretettel!