A Riot a World Championship befejezése felvázolta, hogy mi mindent terveznek a következő évben, az újdonságok pedig nagyon ambiciózusak -- a játék szinte minden területen változni, fejlődni vagy bővülni fog. Lássuk is ezeket, pontokba szedve!

Új módja a bajnokok kiválasztásának

A Riot előbb a tesztszervereken, majd pedig a normál kliensben is bevezeti a bajnokok kiválasztásának új módját, amivel igyekeznek elérni, hogy mindenki olyan pozícióban és olyan karakterrel játsszon, amivel szeretne. A folyamat első lépésében kiválasztasz két pozíciót a lehetséges hat közül (top, jungle, mid, bottom, support, fill), majd kijelölöd, hogy melyik bajnokot akarod irányítani, a harmadik lépésben aztán láthatod, hogy a többiek miket választottak, így mikor a tényleges kiválasztásra kerül sor, nincsenek meglepetések, és olyan banok, amik a csapatot gyengítik.

Dynamic Group queue

A World Championships után a Riot számára világossá vált, hogy a League of Legend egy csapatalapú játék, ezért a solo/duo queue jövőre távozik, és a helyét a dynamic group queue veszi át. Ezzel egyedül, egy barátunkkal, vagy akár egy teljes csapattal is nekivághatunk a küzdelemnek, és nincs több büntetés, ha csoportosan vágunk neki a játéknak, sőt, éppen ellenkezőleg, a dynamic group queue megjelenésekor bónusz IP jár azoknak, akik együtt játszanak. Fontos azonban leszögezni, hogy továbbra is azonos rangúnak kell lennie a csapattagoknak, illetve a matchmaking a csapat képességeinek megfelelő ellenfelet fog választani. Ezen kívül javul a matchmaking, hogy a magas szintű játékosok könnyebben találjanak meccset, illetve jön a Promo Helper, amivel ha elveszítünk egy promotional seriest Gold 1 szint alatt, a következő nekifutást legalább egy győzelemmel kezdjük.

Kraftolás, ládák és kulcsok

A bajnokok kitanulása mellett a Riot más módot is szeretne adni arra, hogy a magunkénak mondhassuk a kedvenceinket. Ennek egyik része az Hextech Crafting, mivel egyrészt jelentős kedvezménnyel juthatunk hozzá játékon belüli tartalmakhoz, másrészt pedig fizetés nélkül, magunk készíthetjük el ezeket, mindezt a játékban gyűjtött lootot beváltva, vagy lebontva tehetjük meg. A másik újdonság a ládák és a kulcsok bemutatkozása. A meccsek végén, az egyéni és a csapatunk teljesítményének függvényében, ládákat kapunk, a meccsek során pedig kulcsot vagy kulcsdarabokat szerezhetünk, amivel kinyithatjuk a tárolókat. Ezekben skinek, hősök és egyebek lapulnak és természetesen ládákat venni is lehet majd, mégpedig olyanokat, amik garantáltan tartalmaznak valami értéket.

Új közösségi opciók

A Riot, hogy kihangsúlyozza a League of Legends közösségi mivoltát, három új közösségi opciót mutat be, hogy könnyebben tudjuk tartani a kapcsolatot a barátainkkal és könnyebben szerezhessünk új játszótársakat.

  • Klubok: a játékosok által elnevezett, fenntartott és moderált klubok. Ez egy permanens hely, ami mindig elérhető, ennek segítségével pedig könnyedén találhatsz olyan társaságokat, ahol otthon érezheted magad. A limit az induláskor 100 fő lesz, de később bővülni fog.
  • Party Chat: a party chat nem más, mint az együtt játszók közös beszélgetése, ami addig marad meg, amíg a társaság együtt van. Ennek menete annyiból áll, hogy az egyik játékos, a házigazda, elindítja a csapatos játékot meghívva a barátait, akikkel aztán ebben a chatablakban diskurálhat.
  • League Friends app: a League of Legends jövőre egy iOS és Android alkalmazást kap, amivel bárhonnan elérhetjük a barátainkat, így már az előtt elkezdhetjük a meccsek szervezését, hogy bekapcsoltuk volna a gépünket. A beszélgetés automatikusan folytatódik a játékban.

Új kliens

A League of Legends hat éve használja ugyanazt a klienst, ami mostanra már eléggé kopottas, így jövőre megkezdődik az új változat tesztelése. Ezt a Riot az alapoktól kezdve építi meg, egy stabil, megbízható, átláthatóbb és nem utolsó sorban könnyebb fejlesztést lehetővé tevő alapot alkotva. A csapat a jövő év elején a közösség néhány tagját az alfa kipróbálására invitálja, hogy így szerezzenek további visszajelzéseket -- a Riot 30-as szintű, jó magaviseletű játékosokat keres szerte a világban, ám azt még nem mondták, hogy mikortól lehet jelentkezni.

Neked hogy tetszenek a League of Legends újdonságai?