• Újabb pletyka merült fel a Mafia 4-gyel kapcsolatban
  • Több helyszín, korszak és főszereplő lesz
  • A forrás megbízhatósága viszont erősen kétséges

A hullámzó minőségű Mafia-trilógia konstans haladt előre az időben. Az első Mafia, ahogy a remake-je az 1930-as évek alatt játszódott (1930-1938). A Mafia 2 két korszakot ölel fel, az ugyanis a ’40-es években indít (1943-ban) és az ’50-es évek elején (1951-ben) ér véget. A Mafia 3 eztán ugrott egy nagyot, és a ’60-as évek végére érkezett (1968), amikor is Lincoln Clay egy év alatt átvette a hatalmat New Bordeaux fölött.

Hogy miért fontos ez? Nos azért, mert a legújabb, reddites szivárgás szerint a még be sem jelentett Mafia 4 az elődökkel ellentétben egy sokkal nagyobb, több korszakot átívelő sztorit kap, ami ráadásul nem is csak egy városban fog játszódni. Ha igaz a pletyka, akkor az új részben visszatérhetünk az első epizódnak helyet adó Lost Heavenbe, illetve megkapjuk új városként Saint Fortunát, ami Las Vegas maifás megfelelője lesz.

Mi egy Hain nevű korrupt rendőrt alakíthatunk, és rajtunk fog állni, hogy elbánunk a maffiával vagy csatlakozunk hozzájuk. Illetve második főhősként kapunk egy bírót is, aki a 40-es évektől a 80-as évekig tartó perekben küzd majd a szervezett bűnözés ellen. Mindez több befejezést fog produkálni.

Hogy ebből mennyi igaz, az jó kérdés. A szivárogtató a forrásaként az egyik rokonát jelölte meg, aki a korhatárbesorolással foglalkozó ESRB-nek dolgozik és a játékok szöveges részét szokta átnézni. Szóval nem feltétlen a legmegbízhatóbb forrás. Ugyanakkor például az, hogy a következő Mafiában megjelenik egy Las Vegasra hasonlító város, már korábban is felmerült pletykaként – sőt arról szintén hallhattunk, hogy egy ideig ezt a várost szánták a Mafia 3 helyszínének. Talán a negyedik részre tényleg megvalósul.