Az első és legfontosabb információ, hogy a szolgáltatás 2010. november 10-től válik elérhetővé a hazai felhasználók számára, ettől a naptól nem lesz szükség trükközésre, más régiókba történő beregisztrálásra, magyar adatokkal is hozzáférhetünk majd az Xbox Live számos szolgáltatásához -- egyelőre azonban még nem mindenhez.

Az egyik legfontosabb kérdés, ami foglalkoztatja a már Xbox Live gamertaggel rendelkező játékosokat, hogy a más régióba (Egyesült Királyság, Egyesült Államok, stb.) korábban beregisztrált játékosprofilokat be lehet-e majd integrálni a magyar rendszerbe. Figyelem, jó hír következik, ugyanis a Microsoft Magyarország megerősítette, hogy a korábban létrehozott profilok és a hozzájuk tartozó adatok és letöltések nem vesznek el az átállással. Mindenkinek lehetősége lesz átregisztrálni a magyar régióba, és a játékosnév (Gametag), a játékospontszámok (Gamerpoints), az eredmények (Achievementek) és egyéb adatok és letöltések (játékok, avatar cuccok, zenék, stb.) változás nélkül kerülnek majd át a "magyarított" profilba. Ugyanígy a már meglévő Xbox Live Gold előfizetés élettartalma is megmarad, így semmiféle rizikó nem fenyeget, hogyha átálltok a magyar rendszerbe.

GURU Extra Új Xbox 360 dashboardGURU Extra Új Xbox 360 dashboardGURU Extra Új Xbox 360 dashboard

Az átállás első körben főleg a Gaming szekciót fogja érinteni, így végre magyar bankkártyával is lehetőség lesz előfizetés, játékok (Arcade és Games on Demand programok), kiegészítők, MS pontok vásárlására, így nem kell külső forrásból, mindenféle trükköket bevetve megszerezni a kedvenc tartalmaitokat. További specifikációk várhatóak még a jövőben, ami biztos, hogy az Xbox 360 Magyarország csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több szolgáltatás legyen elérhető a magyar játékosok számára is.

A legfontosabb kérdések és válaszok elolvashatóak EZEN  a linken. Illetve a legalapvetőbb információk a Live-al kapcsolatban EZEN  a linken találhatóak meg. Az Xbox 360 Magyarország hivatalos Facebook oldalán  pedig válaszolnak a további kérdéseitekre is.