• Az Alita: A harc angyaláról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Boldog halálnapot! 2-ben a maszkos gyilkos már nemcsak a diáklányra, hanem barátaira is vadászik
  • Az Idával egy Oscart már bezsebelő Pawlikowski új filmje (Hidegháború) az ötvenes évek Lengyelországát idézi fel
  • Ma debütál az Ian McEwen bestselleréből készült Az a nap a tengerparton, a Maria Callas életét feldolgozó dokumentumfilm és Dobó Kata romkomja, a Kölcsönlakás is

Február második csütörtökéhez érkeztünk, ami azt jelenti, hogy újabb filmek kerülnek a hazai mozikba. Ma debütál James Cameron és Robert Rodriguez régóta dédelgetett projektje, a végre filmadaptációt kapó Alita: A harc angyala. A XXVI. században játszódó, szerelmi szállal átszőtt látványmoziról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5bmzq2mtk2ndcxm15bml5banbnxkftztgwnzq1mtqzndmv1sx1777cr001777960al.jpg

Megérkezett a Boldog halálnapot! 2, amiben a titokzatos maszkos gyilkos visszatér. Ám ezúttal már nemcsak az egyetemista diáklányra, hanem barátaira is vadászik.

happy-death-dayd.jpg

Mától látható az Idával 2013 idegen nyelvű Oscarját elhozó Pawel Pawlikowski új alkotása, a Hidegháború. A lengyel rendező Cannes-ban díjazott, Oscar-jelölt filmje az ötvenes évek Lengyelországába röpít vissza minket.

maxresdefaultes.jpg

Ma debütál az Ian McEwen bestselleréből készült Az a nap a tengerparton, melynek főhősei egy ifjú brit pár a hatvanas években, akik esküvőjük nászéjszakáján alaposan összevesznek. A fiatal lány ugyanis férje iránt érzett szerelme ellenére is retteg a testi kapcsolatoktól.

3413351024azanapatengerparton4.jpg

Megérkezett Dobó Kata és Gulyás Buda Kölcsönlakás című romantikus komédiája is. A film előzetesét alább láthatjátok.

kolcsonlakas.png

Végül, de nem utolsó sorban, érdemes betérni A Maria Callas-sztori című dokumentfilmre is, ami számos pályatárs és korabeli közéleti személyiség nyilatkozataival, valamint a címszereplővel készült archív felvételek és interjúk felidézésével igyekszik bemutatni a XX. század legnagyobb operaénekesnőjének életét és karrierjét.

mariabycallasinherownwords-e1539011977684.jpg