• A kedvenc két unokatestvér Anna királynő (1702-1714) kegyeiért folytatott párharcáról szól
  • A csodagyerek egy ördögien gonosz és intelligens gyerekről szól, ám mindent az anya szemszögéből látunk
  • A libanoni Kafarnaum egy testvéreiről gondoskodó kisfiúról szól, aki bepereli felelőtlen szüleit
  • A Szavak nélkül főhőse egy rohanó üzletember, akinek szélütését követően egy fiatal terapeutanő segít felépülni és életmódját megváltoztatni
  • A szerelmünk napjai főhőse egy fizikus zseni, aki időgépet épít, hogy szakítása után visszamehessen a múltba korábbi hibáit kijavítani
  • Az Arany Medve-díjas Ne érints meg! főhőse egy középkorú nő, aki intimitástól való félelmét próbálja legyőzni
  • A Lego kaland 2-ben hőseinknek idegen bolygóról érkező támadással kell szembenézniük

Ha csütörtök, akkor új filmek érkeznek a hazai mozikba. Ezen a héten debütál az év egyik legjobban várt filmje, a legtöbb Oscar-jelölést bezsebelő A kedvenc. Yorgos Lanthimos (Homár; Egy szent szarvas meggyilkolása) történelmi mozija az Anna brit királynő (1702-1714) körüli udvari vetélkedéseket, intrikákat idézi fel.

11ema-pt-net.jpg

Mától látható A csodagyerek című horror is, aminek főhőse már kis korában különösen intelligensnek mutatkozik, ugyanakkor számtalan agresszív és rémisztő tettet is végrehajt.

mv5bzwqwytbizmutngy4my00mzbjltlmndctmtcyztc5mjy4zmzlxkeyxkfqcgdeqxvynjuxmjc1otmv1sy1000sx1500al.jpg

Különösen jó értékeléseket kapott Nadine Labaki libanoni rendezőnő szintén ma érkező filmje, A Kafarnaum – A remény útja. A Cannes-ban negyed órás ovációval fogadott opusz főhőse a csodagyerek ellentéte, amennyiben hatalmas felelősségérzettel viseltet testvérei és társai iránt. Szülei ugyanakkor mélységesen elhanyagolják őket, amiért a kisfiú végül bepereli szüleit, mondván, felelőtlenül vállaltak gyerekeket.

Ugyan csak felirattal látható, a jó kritikák miatt mégis érdemes ellátogatni a Szavak nélkül című francia vígjátékra. Hervé Mimran műve egy mindig rohanó üzletembert mutat be, akinek szélütése miatt teljesen felborul az élete. A kórházban azonban megismerkedik egy fiatal terapeutanővel, aki a beszéd újbóli elsajátítása mellett türelemre is megtanítja a korosodó férfit.

Az Asa Butterfield, Skyler Gisondo, Aubrey Reynolds és Sophie Turner főszereplésével érkező Szerelmünk napjai izgalmas koncepcióval jelentkezik. Főhőse egy fizikus zseni, aki időgépet épít, hogy szakítása után visszamehessen a múltba kijavítani korábbi hibáit.

Mától látható az elsőfilmes Adina Pintilie berlini Arany Medve-díjjal jutalmazott Ne érints meg! című opusza. Főhőse egy középkorú nő, aki kénytelen terapeutákhoz és idegenekhez fordulni, hogy intimitástól való félelmét valahogy legyőzze.

Ma debütál A Lego kaland 2 is, amiben hőseinknek idegen bolygóról érkező támadással kell szembenézniük.

a-masodik-lego-kaland-lego-movie-2.png