• A Vihar előttben a vízitúrákat szervező hajóskapitány életében hirtelen feltűnik ex-felesége és arra kéri, hogy egy túrán lökje a tengerbe az őt és közös gyereküket bántalmazó új férjét
  • A Velvet Buzzsaw-ban New York-i sztárművészek és műgyűjtők küzdenek „gyilkos” festményekért
  • A Csodálatos fiú egy drogfüggő fiúról és családjáról szól
  • A Két királynő Stuart Mária és I. Erzsébet vetélkedését és férfiakkal szembeni függetlenedését mutatja be
  • A svéd Az örökösnő főhőse egy házat örököl dúsgazdag apjától, ám az épület idővel átokká válik számára
  • Az Arc című fesztiváldíjas lengyel vígjáték egy teljes arcátültetésen átesett fiúról szól

Újra csütörtök van, ami azt jelenti, hogy új filmek érkeznek a mozikba. A legizmosabb médiahadjárattal támogatott produkció a Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével készült thriller, a Vihar előtt. A film története szerint a vízitúrákat szervező hajóskapitány életében hirtelen feltűnik ex-felesége és arra kéri, hogy egy túrán lökje a tengerbe az őt és közös gyereküket bántalmazó új férjét.

597.jpg

Véresebb élményt ígér a Netflix mától elérhető horrorja, a Velvet Buzzsaw, amiben egy korábban ismeretlen alkotó „gyilkos” festményeinek megszerzéséért csapnak össze New York-i sztárművészek és műgyűjtők. A filmben feltűnik Jake Gyllenhaal, John Malkovich, Rene Russo, Toni Collette, Natalia Dyer és Billy Magnussen is.

Mától látható a korábbi Oscar-jelölt Felix van Groeningen új alkotása, a Csodálatos fiú (Beautiful Boy), ami egy drogfüggő fiút és családja hétköznapjait mutatja be. A film érdekessége, hogy a címszereplőé mellett utóbbiak nézőpontja is kiemelt figyelmet kap.

A Két királynő című történelmi opusz két brit uralkodónő, Stuart Mária (Saoirse Ronan) és I. Erzsébet (Margot Robbie) vetélkedését és férfiakkal szembeni függetlenedését mutatja be.

Ma debütál a svéd Az örökösnő is, aminek hatvannyolc éves címszereplője családjától távol éli fényűző életét, mígnem dúsgazdag apjától – halála után – megörököl egy házat. Az eleinte áldásnak tűnő épület azonban idővel átokká változik.

A súlyos történetek mellett egy lengyel vígjáték is várja a nézőket. A berlini Ezüst Medvével díjazott Arc egy heavy metal rajongó srácról szól, akire rádől egy szobor, és emiatt teljesen deformálódik az arca. A hazája első teljes arcátültetésén áteső főhős, bár a társadalom és a média ünnepli, valójában teljes identitásválságba kerül ezután. Az igaz történet alapján készült film főszerepében egy lengyel színészcsillag, Mateusz Kosciukiewicz látható.