• A pusztítóban a Kidman alakította nyomozónő a fiatalkorát megkeserítő és újból felbukkanó gengszter nyomába ered
  • A Dogman című olasz film minden idők legfurcsább gengszterhőséről szól
  • A Polar főhőse (Mads Mikkelsen) egy visszavonult bérgyilkos, akivel korábbi megbízója végezni akar
  • A Kókusz Kokó, a kis sárkány – Irány a dzsungel! című animációs alkotás két sárkány dzsungelben tett utazásáról szól
  • Az Instant család házaspárja örökbe fogad egy tini lányt, majd két testvérét is
  • Radu Jude többszörösen díjazott és Oscar-jelölt történelmi szatírája 1941 Romániájában játszódik

Újra premier naphoz érkeztünk. Az e heti kínálat kifejezetten színes, több könnyed és néhány sötétebb tónusú film is debütál a hazai mozikban. Utóbbiak közé tartozik a Nicole Kidman Oscar-esélyesnek kikiáltott alakításával érkező thriller, A pusztító, amiben Erin Bell nyomozónő a fiatalkorát megkeserítő és újból felbukkanó gengszter nyomába ered. A több idősíkon futó cselekményben a jelen eseményei mellett feltárul a hősnő fájdalmas múltja is.

5b7c55863cccd11e008b459b-750-563.jpg

Ma debütál a Dogman – Kutyák királya című Cannes-i Aranypálmára jelölt olasz gengszterfilm. A periféria szociális problémáira koncentráló, szívmelengető pillanatok armadáját tartalmazó alkotás kőkemény személyes drámát mutat be és nem szűkölködik brutális jelenetekben sem. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Mads Mikkelsen és Vanessa Hudgens főszereplésével érkezik egy netflixes thriller, a Polar. Főhőse egy visszavonult bérgyilkos, akivel korábbi megbízója – veszélyforrást látva benne – végezni akar.

Mától látható két családi film is. A Kókusz Kokó, a kis sárkány – Irány a dzsungel! című animációs alkotás két sárkány dzsungelben tett utazásáról szól. Kalandjaik során eltűnik süni barátjuk, ezért a keresésére indulnak.

Az Instant család házaspárja szeretne gyereket, de már túl öregnek érzik magukat a családalapításhoz, ezért örökbe fogadnak egy tini lányt, vele együtt pedig két testvérét. Innentől úgy tesznek, mintha már évek óta szülők lennének, a gyerekekkel pedig megtapasztalják, hogy milyen (problémás és vidám) is egy igazi család élete.

Ma érkezik a román Radu Jude rendezőnő Karlovy Vary Kristály Glóbuszával és Europa Cinema Label-díjával büszkélkedő történelmi szatírája, „Bánom is én, ha elítél az utókor”. A film egy 1941-es Antonescu-idézetből kapta a címét, ugyanis a korabeli háborús szörnyűségek, a politikai döntések és az etnikai tisztogatások hátterét igyekszik feltárni. Jude a történelmi szembenézést szeretné segíteni, ennek eszközeként pedig igyekezett kidomborítani a film humoros élét.