• A Dermesztő hajsza főhősének fiát meggyilkolja egy helyi drogbáró, ezért a hókotróként dolgozó férfi bosszúhadjáratba kezd
  • Az Oscar-esélyes Zöld könyv egy afroamerikai zongorista kevéssé elfogadó, déli államokban tett turnéját kíséri figyelemmel a hatvanas években
  • A Christian Bale kitűnő alakításával készült Alelnök George W. Bush alelnökének pályáját dolgozza fel
  • Az Így neveld a sárkányodat 3-ban egy Éjfúria lány felbukkanása teszi próbára Hablaty és Fogatlan barátságát

Újra csütörtök van, újabb premiernaphoz érkeztünk. A hazai mozikban ma debütáló négy film mind nagy figyelmet kapott eddig. Még Liam Neeson sokadik akciófilmje, a Dermesztő hajsza is, miután a színész kisebb botrányba keveredett. A Hans Petter Moland Az eltűnés sorrendjében című 2014-es filmjéből készült amerikai remake története szerint a főhős fiát meggyilkolja egy helyi drogbáró, ezért a hókotróként dolgozó férfi bosszúhadjáratba kezd.

cold-pursuit-trailer.jpg

Ma érkezik az Oscar-jelölt Zöld könyv is. Peter Farrelly (Dumb és Dumber; Keresd a nőt!) rendezése egy afroamerikai zongorista kevéssé elfogadó, déli államokban tett turnéját kíséri figyelemmel a hatvanas években. A film a Mahersala Ali alakította művész és Viggo Mortensen által megszemélyesített testőre összemelegedésére koncentrál, idővel ugyanis kiderül, hogy a két látszólag teljesen ellentétes beállítottságú személy nem is különbözik annyira egymástól.

1534270182081.jpeg

Végre Magyarországon is bemutatják a briliáns alakításokkal tűzdelt Alelnököt. Bár a film izgalmas témát feszeget (minden idők legbefolyásosabb amerikai alelnökének tartott Dick Cheney pályáját dolgozza fel), az alkotás nem kapott kifejezetten jó kritikákat. Inkább a színészek és mindenek előtt Christian Bale Oscar-esélyes játékát emelték ki a tengerentúli kritikusok.

mv5byju3njq0mtqtytyzoc00owvilthjotktmzk0m2y0odjjnzmyxkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndcv1.jpg

Végül, de nem utolsó sorban ma debütál az Így neveld a sárkányodat harmadik epizódja is. A The Hidden World (magyarul: a rejtett világ) alcímet viselő film hivatalos szinopszisa szerint „Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik”, barátságukat pedig egy Éjfúria lány megjelenése teszi próbára.

borito-18.jpg