• A Godzilla II – A szörnyek királyáról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Brian De Palma Dominó című bosszúthrilleréről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Bemutatják Olivia Wilde Éretlenségi című tinifilmjét és a Mami című tinihorrort

Az év egyik legerősebb csütörtökére ébredtünk, több nagyprodukció debütál ma a hazai mozikban. Godzilla ezúttal az emberek oldalán száll harcba a Föld elpusztítására törő titánokkal szemben (A szörnyek királya vezeti fel a Godzilla vs. Kongot). A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

godzilla-2-kritika-2.jpg

Mozikba kerül a Mami című tinihorror is, amiben egy középkorú nő befogad a házába egy éjszakára néhány fiatalt. Az álomszerű éjszaka azonban hamar rémálommá válik. A házigazda rögtön lefektet néhány szabályt: mamának kell szólítaniuk őt, egyiküknek mindig józannak kell maradnia, nem szabad káromkodni és tilos felmenni az emeletre…

Egy néhol parodisztikus, máskor komoly hangvételű felnövéstörténetet is bemutatnak ma. Eddig kitűnő kritikákat kapott Olivia Wilde Éretlenségi című első rendezése.

Mától látható a legendás Brian De Palma (Carrie; Sebhelyesarcú) új bosszúthrillere, a bevándorlási válságot is tematizáló, Dániában forgatott Dominó. Kritikánkat itt olvashatjátok.

Jenny Agutter és Sam Riley főszereplésével bemutatják A szavak ereje című brit misztikus filmet. Scrabble-játékosoknak kötelező darab.

Végül, de nem utolsó sorban ma debütál a Hamupipőke és az elvarázsolt herceg című animációs film is, ami átírja az eredeti mesét.