• Ma debütál Jon Favreau (Vasember; Tha Mandalorian) félig élőszereplős, félig animált Oroszlánkirály-remake-je
  • Luc Besson Annaja egy bérgyilkosnő magánéletébe enged betekintést
  • A Fehér éjszakák fiatal hősei Svédországba utaznak nyaralni, ahol egy Szent Iván-éji pogány szertartásba keverednek
    • kritikánkat itt olvashatjátok

Újabb csütörtöki premiernaphoz érkeztünk, több régóta várt produkció is debütál ma a hazai filmszínházakban. Mától látható Jon Favreau (Vasember; Tha Mandalorian) félig élőszereplős, félig animált Oroszlánkirály-remake-je.

the-lion-king1542949908164.jpg

Bemutatják Luc Besson Nikitát idéző új akcióthrillerét, a Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans és Cillian Murphy főszereplésével készült, 18-as karikás Annat. A címszereplő egy kivételesen vonzó, szuperintelligens, kitűnő harcos ügynöknő, aki kormányzati bérgyilkosként végez elit gengszterekkel és politikusokkal. ,,A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…”.

annaheader.jpg

Ma debütál a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetését produkáló Örökség rendezőjének, Ari Asternek az új horrorja, a Fehér éjszakák. A történet szerint hősünk szakítani akar barátnőjével, ám egy váratlan tragédia miatt inkább elhívja őt egy barátaikkal tett utazásra Svédországba. Nyaralásuk izgalmasnak indul, ám hamar kiderül, hogy a helyi ünnepség valójában egy pogány szekta Szent Iván-éji szertartása, amibe a fiatalok is menthetetlenül belekeverednek. Kritikánkat itt olvashatjátok.

Böjti kritikáját itt olvashatjátok.

midsommar.jpg

Érkezik egy francia bűnügyi vígjáték is. Főhőse, Nicky Larson a legkiválóbb ügynök a Földön, egyetlen gyengéje – bájos partnere legnagyobb bosszúságára – a nők. Új megbizatása során egy olyan parfümöt kell visszaszereznie, amelynek viselőjébe mindenki beleszeret.

Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa, A belleville-i zsaru) új rendezése egy könyvének kiadása alkalmából Szenegálba hazatérő francia színész és egy kis faluból csupán a bemutató miatt Dakarba szökő tizenkét éves fiúról szól. A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, ezért segít neki hazatalálni. Utazásuk során, távolodva a főváros csillogásától, mély kapcsolat szövődik közöttük.

Egy dokumentumfilmet is bemutatnak, ami kortárs művészektől, műgyűjtőktől, műkereskedőktől, árverésvezetőktől és galéristákról érdeklődik a művészet mai világban betöltött szerepéről és helyzetéről.