• A Halálod appja hősnője ráébred, hogy tényleg veszélybe kerül az élete, miuán egy mobil app csupán két napot jósol neki haláláig
  • Mától látható a Lázadók című francia szatíra és a hetvenes évek brutális bűnténysorozatát feldolgozó Az angyal
  • Debütál két animációs mese: a Jetikölyök és a Szörnyen boldog Halloween
  • Bemutatnak egy olasz moziról szóló dokumentumfilmet is

Újra csütörtök van, új filmek debütálnak a hazai mozikban. Köztük elsőként a Halálod appja című horrorfilm, aminek hősnője barátai unszolására letölt egy alkalmazást, ami csupán két napot jósol neki haláláig. Először maga sem veszi komolyan az applikációt, idővel azonban ráébred, hogy tényleg veszélyben van az élete.

mv5bodqxngzkywutzdi4zc00ntjllwfkzmqtyzzkyjjknwqzn2q5xkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzqv1.jpg

Mától látható a Lázadók című francia vígjáték, aminek főhősei egy halfeldolgozó üzem munkásnői. Miután főnükük molesztálni kezdi őket, egyikük védekezés közben véletlenül megöli a férfit. Végül megpróbálják a holttestét elrejteni, a táskájában található tömérdek pénzt pedig elosztják egymás közt. „És innen kezdetét veszi egy szürreálisan bonyolult élet!”

Bemutatják a Pedro Almodóvar közreműködésével készült Az angyal című filmet, ami egy hetvenes évekbeli Buenos Aires-i bűncselekmény-sorozatot dolgoz fel. Az angyalarcú tiniről eleinte a közvélemény sem hitte el, hogy olyan brutális tetteket követett el, amiért egyébként mindmáig börtönbüntetését tölti.

Érkezik két animációs mese. Egyikük a Jetikölyök, amiben néhány tinédzser segít hazajutni a címszereplőnek Sanghajból a Himalájára.

Illetve mozikba kerül a Szörnyen boldog Halloween, aminek fiatal hősnője úgy dönt, hogy felkutatja biológiai szüleit, akiket még sosem látott. Barátaival közösen megtett varázslatos kalandjai során „megnyílik előtte az út a holtak bámulatos és színkavalkádos világába is, ahol különös lények lesznek segítségére”.

Végül, de nem utolsó sorban bemutatnak egy olasz moziról és ikonikus rendezőiről szóló dokumentumfilmet, aminek középpontjában a legendás operatőr-direktor Carlo di Palma áll és amiben még Woody Allenről is szó esik.

Ráadásként limitált vetítésszámban újra mozikba kerül a Terminator 2 – Az ítélet napja digitálisan restaurált, 3D-s változata, amely az új epizód, A sötét végzet közvetlen előzményfilmje is egyben.