• Az Álom doktorról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Midway a II. világháború fordulatot hozó midway-i ütközetében harcoló katonáknak állít emléket
  • A Múlt karácsony hősnője egy ügyetlen karácsonyi manó, aki szerelembe esik egy munkahelyén megismert férfival
  • A Szerelemre kattintva Juliette Binoche alakította hősnője egy kamuprofilon keresztül szerelembe esik egy fiatal sráccal
  • A Behavazva karácsonyi gimis szerelmi történeteket mutat be
  • A Kontroll nélkül hőse egy nehezen kezelhető, állami intézményekben felnövő lány
  • Terra Willy címen érkezik egy animációs sci-fi
  • Bemutatnak egy Slayer koncertfilmet és egy Ella Fitzgerald életéről szóló dokumentumfilmet

Nagyon színes felhozatal várja ezen a héten a hazai mozilátogatókat. Több nagyprodukció is vászonra kerül, többek között egy Stephen King horroradaptáció, az ikonikus Ragyogás folytatása. Az Ewan McGregor főszereplésével készült Álom doktorról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

alomdoktorjelenetfoto-1.jpg

Mától látható Roland Emmerich Midway című háborús filmje, ami – némi Dunkirk-utánérzést hordozva – a II. világháború fordulatot hozó ütközetében harcoló katonáknak állít emléket. A főszerepekben az énekes-zenész Nick Jonas, Luke Evans, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Mandy Moore és Ed Skrein láthatók, a forgatókönyvet pedig a Kolónia című sorozat szkriptjét jegyző Wes Tooke írta.

ed-skrein-and-luke-kleintank-in-midway-2019.jpg

A Wham! slágere inspirálta Múlt karácsony (Last Christmas) című romantikus komédiában tér vissza a mozivászonraa Emilia Clarke. A Trónok harca Daenyerys Targaryenjét megformáló színésznő ezúttal egy súlyos betegségből kigyógyult, esetlen, ügyetlen karácsonyi manót alakít, aki szerelembe esik egy munkahelyén megismert férfival (Henry Golding).

mv5by2nhodixmwytzdizmc00zwvmlwiym2utywvkzdexztk2ywm0xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sx1777cr001777937al.jpg

Nem a Múlt karácsony az egyetlen ünnepi film a héten. A Netflixen már elérhető gimis szerelmi történeteket bemutató Behavazva.

Nem maradunk ma sem animációs mese nélkül. Terra Willy elszakadt a szüleitől az űrben, és amíg várja a felmentő sereget, egy vadregényes bolygón barangol szűkszavú droidjával és egy Flash nevű bájos helybélivel.

Érkezik egy francia-belga romantikus film is. A Juliette Binoche alakította hősnő létrehoz egy kamuprofilt és személyes találkozások nélkül szerelembe esik egy fiatal sráccal.

Bemutatkozik egy komolyabb hangvételű német alkotást, ami egy nehezen kezelhető, állami intézményekben felnövő lányról szól, akinek egyetlen vágya, hogy anyjához visszakerüljön.

Egyre több zenés produkció kerül mozikba manapság. Ezen a héten egy Slayer koncertfilm

és egy Ella Fitzgerald doksi érkezik a hazai filmszínházakba.