Végre beindult a hazai moziszezon, a múlt heti felhozatal után a következő hónap is számtalan érdekességet rejt. Lássuk a mai premiereket!

Jay és Néma Bob Reboot

Műfaj: vígjáték
Főszereplők: Kevin Smith, Jason Mewes, Ben Affleck, Val Kilmer, Rosario Dawson, Joey Lauren Adams, Adam Brody
Rendező: Kevin Smith
Leírás: Hőseink megtudják, hogy Hollywoodban rebootolni akarják filmjüket, ezért megpróbálják megakadályozni azt, erre viszont már csak három napjuk maradt. Hollywoodba sietnek, ám magukkal kell vinniük Jay lányát is, akinek létezéséről eddig még csak nem is tudtak. Jay igyekszik jó apává válni, de nem tudja, mit tegyen.

jaybobreboot-crop.jpg

Pont az a dal

Műfaj: dráma / zenésfilm
Főszereplők: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Bill Pullman, Ice Cube
Rendező: Nisha Ganatra
Leírás: Maggie egy szupersztár énekesnő személyi asszisztense, aki beleragadt a művésznő apró-cseprő hétköznapi ügyeinek intézésébe. Gyermekkori álma azonban nem változott: zenei producer szeretne lenni.

the-high-note-film.jpg

A hazugság színe

Műfaj: dráma / thriller
Főszereplők: Claes Band, Elizabeth Debicki, Mick Jagger, Donald Sutherland
Rendező: Giuseppe Capotondi
Leírás: James Figuares titokzatos, kegyvesztett műkritikus. Amikor egy híres műgyűjtő újdonsült barátnőjével együtt meghívja birtokára, hősünk úgy érzi, hogy végre rámosolygott a szerencse. Ám a Mick Jagger alakította dúsgazdag férfi megzsarolja őt: bajba keveri egy múltbéli csalás miatt, ha nem lopja el a világhírű festő, Jerome Debney alkotását.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

01moviesmedium986.jpg

Állati jó kekszek

Műfaj: animációs / családi
Főszereplők: Emily Blunt, Danny DeVito, John Krasinski, Sir Ian McKellen, Sylvester Stallone
Leírás: A cirkusz elvesztette régi báját: eltűntek az állatok a műsorból, a társulat tagjai pedig túl öregek a fellépéshez. Owen bácsikájának azonban van egy titka: rejtélyes dobozában mágikus kekszek lapulnak, amitől mindenki olyan állattá változhat a porondon, amilyenné csak szeretne. Owen egyetlen vetélytársa bácsikájának gonosz testvére, aki szintén tud a dobozról és mindenáron meg akarja szerezni azt.

animal-crackers-netflix-review.jpg

Pesti balhé

Műfaj: bűnügyi / vígjáték
Főszereplők:Mészáros Béla, Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos, Reviczky Gábor, Hegedűs D. Géza
Rendező: Lóth Balázs
Leírás: Hőseink gyerekkoruk óta legjobb barátok, de már az iskolában nagyon zűrös kalandjaik voltak. Egyikük kitalálja, hogy festményét James Bond módjára lopják be az évszázad műkincs árverésére. Hiába vesznek be egy profi bűnözőt is, rendes tervet nem dolgoznak ki, de épp ettől lesz olyan sajátos az akciójuk.

pesti-balhe.jpg

Daniel

Műfaj: háborús / thriller
Főszereplők: Esben Smed, Toby Kebbell, Sara Hjort Ditlevsen
Rendező: 
Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen
Leírás: Egy fiatal dán fotóriportert más újságírókkal együtt elrabol és egy évig fogvatart az Iszlám Állam. A túszok a túlélés érdekében kialakítanak egy napi rutint: jógáznak, edzenek és nyelvleckéket adnak egymásnak. Hosszú tárgyalások után már csak Daniel marad életben, és szabadulhat. Igaz történet alapján.

filmkritika-daniel-1.jpg

Ema

Műfaj: dráma / zenésfilm
Főszereplők: Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera
Rendező: Pablo Larrarín

Leírás: 
Ema, a huszonéves reggaeton táncos és Gastón, a harmincas koreográfus egy kortárs latin-amerikai társulatban dolgoznak. Házasságuk kisiklik, amikor örökbefogadott fiuk egy véletlen baleset folytán állami gondozásba kerül. Ema a tűzzel játszik, amikor mindent egy lapra feltéve megpróbálja visszaszerezni, amit elvettek tőle. A tavalyi fesztiválszezon chilei sikerfilmje.

ema-chile-film-2020.jpg

A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

Műfaj: dokumentumfilm
Leírás: A művészet templomai sorozat következő részében az impresszionizmus indította művészeti forradalom kerül terítékre. Ötven korábban elzárva tartott festményt láthatunk (pl. Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley és Berthe Morisot műveit), amelyek jelenleg is a Palazzo Bonaparte kiállításának részei.